Witloft, de perfecte schorten van Frank Abbenhuis

by Lars Tibben / posted on 18/07/2016

Stel je voor: je hebt een leren schort nodig voor een cursus meubel maken, die je ook meteen aan kan trekken als je op een zomerse zondag achter de barbecue wilt staan. Je kijkt op het internet – waar eigenlijk alles wel te vinden is – en wat blijkt: wat jij zoekt bestaat nog niet. Dus je maakt het zelf, in je kleine achtertuin in Amsterdam. Nadat je vrienden op eenzelfde zomerse zondag het schort aanschouwen en enthousiast reageren, besluit je het te verkopen online, waarna het binnen twee jaar HET schort van barbecueënd Nederland is.

Dames en heren, laten wij u introduceren aan Frank Abbenhuis, de maker van het Witloft schort en oprichter van het merk dat in de laatste twee jaar onder andere op TV verscheen in reclames met Jupiler en in het programma Grillmasters.

In twee jaar is het merk enorm snel gegroeid. Had je die reactie ooit verwacht en hoe was het om onbekenden in een Witloft schort te zien?

Alles dat gebeurt is was totaal onverwacht, maar het is natuurlijk ontzettend leuk om je eigen product terug te zien. Vooral in het begin, net nadat je het in je eigen tuintje bedacht hebt en anderen er opeens in lopen. Het lekkere is dat je iets bedenkt en daar vervolgens een lifestyle omheen kan bouwen, en dat ik nu iedere dag iets kan doen dat totaal niet op werken lijkt.

Wat waren belangrijke aspecten waar je je op richtte toen je begon aan het eerste schort? Wat maakt nou een perfect leren schort?

Kwaliteit staat bij mij op nummer één. Het moet van mooi nerfleer gemaakt zijn, zodat het lang meegaat. Daarnaast werk ik ook met speciaal ontwikkelde coatings die ervoor zorgen dat vetvlekken niet in het leer kunnen trekken, zodat het schort zo lang mogelijk mooi blijft. Daarna is het aan de gebruiker om het schort mooier te maken. Leer wordt namelijk mooier des te meer je het gebruikt; uiteindelijk creëer je een authentiek en persoonlijk schort door je eigen gebruikssporen.

Naast goed leer zullen de kleine details ook belangrijk zijn?

Inderdaad! Ik let vooral op kleurcombinaties en kleine details als de kleur van de nietjes die we gebruiken. Met het kopen van onze schorten koopt de klant de Witloft sfeer, dus in de volledige finetuning van het schort spelen deze kleine details een belangrijke rol in het overbrengen van dat gevoel.

Naast schorten maak je ook gereedschapstasjes en messenhouders, en las ik dat je voor je kindje Dex zelfs een kribbe gemaakt heb. Wat kunnen we verder nog van Witloft verwachten in de toekomst?

Allemaal maar vette dingen. We zitten nooit stil en zijn met mooie wereldwijde lifestyle projecten bezig. Zo liggen we bijvoorbeeld op het moment al in plekken als London, Stockholm, Barcelona, Miami en Sydney, en zijn we verder bezig met de mooiste kookwinkel in New York. Ook een leuk project dat we net gedaan hebben is de aankleding van een restaurant in Bombay Beach. Om samen te vatten: er liggen heel veel mooie concepten klaar voor nieuwe productontwikkelingen, dus hou ons in de gaten!

Oké, laatste vraag: soms zien we schorten die verdacht veel lijken op de oorspronkelijke Witloft schorten. Is dat soms niet lastig, dat je ziet dat mensen je ideeën ‘lenen’?

Gekopieerd worden kun je natuurlijk als compliment zien, maar er zijn grenzen. Wat ik wel gemerkt heb is dat het uiteindelijk meer zegt over degene die kopiëren dan over het origineel, wat mij triggert om dan ook nog meer energie te stoppen in hetgeen waar we nu mee bezig zijn: mooie spullen maken. Wij doen het écht omdat we het leuk vinden, niet omdat wij het als een handel zien of aan het geld denken. We hebben een heel mooi team neergezet die dezelfde visie deelt en waarmee we Witloft internationaal ook op de kaart kunnen zetten, zonder dat dit ooit ten koste zal gaan van de service en kwaliteit die we tot nu toe in Nederland hebben kunnen bieden.


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>