W36 is ‘Mixing flavours like Music’

by Lars Tibben / posted on 09/10/2014

Restaurant W36 opent haar deuren. Amsterdam heeft hiermee een unieke culinaire belevenis erbij gekregen. Gevestigd in een grachtenpand aan de Warmoesstraat 36 is dit een plaats waar verschillende smaken en stijlen zich mengen. Mixing flavours like music is waar W36 voor staat. Zo is het interieur een samensmelting van een eigentijds design met verschillende robuuste materialen zoals staal, hout, leer en glas. De menukaart is een mix van verschillende keukens waarbij de focus op vlees ligt.

W36 is een initiatief van internationale investeerders, Ginger Zerbetto en Sunnery James & Ryan Marciano. Ginger Zerbetto, een bekende in de culinaire wereld, heeft het concept vormgegeven met de input van Executive chef Davide D’Agostino en de bekende DJ’s. Samen creëerden zij de ideale place to be waar alles klopt. Eten, muziek, interieur, drank en sfeer … alles komt samen bij W36.
Achtergrond informatie Ginger Zerbetto

Ginger: ‘Het concept voor W36 is geïnspireerd door passie voor goed eten in combinatie met een speciale locatie.’ Door de inspiratie van Sunnery en Ryan, die voor hun sets de hele wereld over reizen en overal op zoek zijn naar het beste en lekkerste stuk vlees, is W36 dan ook een plek geworden waar men zich op reis waant zonder te reizen. Sunnery: ‘Dit restaurant heeft alles in zich wat wij willen. W36 wordt onze hang out wanneer we in Amsterdam zijn!’  Ryan: ‘Amsterdam is ons thuis en hier komt alles samen waar wij van houden, we hebben het beste van overal meegenomen naar W36.’

Executive chef Davide D’Agostino, gebruikt producten die voornamelijk van Nederlandse bodem komen en mee gaan met de seizoenen. De manier van garen is enerzijds gebaseerd op de BBQ technieken uit het zuiden van de Verenigde Staten en anderzijds op de pure Scandinavische garingstechnieken met zout of suiker. Davide: ‘W36 is mijn culinaire droom! Een ongecompliceerde keuken met pure gerechten en een fantastische smaak door de juiste combinatie van ingrediënten.’
Achtergrond informatie Davide D’Agostino

W36 heeft een ‘slagerij’ in het restaurant zelf, waar de gerechten van begin tot eind onder de neus van de gast bereid worden. De gast kiest zelf het stuk vlees, de manier van grillen en de smaak van de sauzen.

1239816_10153276053443289_8231392992774179835_n
Photocredits: Ron Simpson

Voor de cocktails is er speciaal een bartender uit Londen gehaald en elke donderdag tot en met zondag draait er een DJ vanaf 22:00.

Aan alles is gedacht in W36, mixing flavours like music.

Restaurant W36
Warmoestraat 36
1012 JE Amsterdam
020- 358 5908
www.w36.nl

Openingstijden:       
Zondag tot en met donderdag van 18:00 tot 01:00
Vrijdag en zaterdag van 18:00 tot 03:00


Tags: ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>