The Veja X Deyrolle samenwerking is een combinatie van twee verhalen

by Lars Tibben / posted on 05/03/2018

VEJA betekent ‘kijken’ in het Portugees en inspireert de consument om verder te kijken dan de sneakers en hen inzicht te geven hoe ze zijn gemaakt.

Deyrolle laat zien hoe prachtig de natuur is en zet het behoud hiervan centraal bij alles wat ze doen. Het tonen van deze natuurpracht en het beschermen van de planeet is wat Veja en Deyrolle met elkaar verbindt.

De samenwerking van deze twee Franse merken, verkrijgbaar vanaf 15 maart, is geïnspireerd op de educatieve posters van Deyrolle. Centraal in deze samenwerking staat het verband tussen vlinders en het proces van zijde maken, maar ook de toekomst en innovatie. Voor deze sneaker is de zijde gemengd met een duurzaam materiaal, Lyocell. Dit is een hernieuwbaar materiaal dat wordt gewonnen uit eucalyptushout cellulose, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Oostenrijk.

Veja’s zijde wordt voor 100% gemaakt in Brazilië. De coconteelt wordt gedaan door een klein aantal producenten uit de regio Parana. Het garen wordt geverfd en geweven in een high-end fabriek in de buurt van Sao Paulo.


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>