Royal Denim Division komt naar Nederland

by Lars Tibben / posted on 21/03/2016

Exclusief interview met creative buyer Mikkel Albrektsen (26) van Royal Denim Division. Binnenkort wordt R.D.D. in Nederland gelanceerd. Samen met sales representative Lucas Verhoef van het nieuwe merk vloog ik naar Denemarken om Mikkel te spreken over de collectie.

Ervaring
Mikkel kreeg op jonge leefltijd al zijn passie voor denim. Op 15-jarige leeftijd kocht hij via sample sales op internet verschillende modellen jeans en importeerde het naar Denemarken. Vanuit zijn huis verkocht hij het via zijn social media kanalen. Zo begon zijn liefde voor denim. Zeven jaar later ging hij aan de slag bij Jack & Jones als inkoper. Hij vloog de hele wereld over om stoffen in het kopen en verbleef soms dagen in de fabrieken van leveranciers om alles van dichtbij mee te maken. In Italië heeft hij het meest geleerd van de grote jongens, zoals een Candiani, Berto en Blue Line.

Inspiratie
Een half jaar geleden vloog Mikkel naar Japan om inspiratie op te doen voor de collectie van R.D.D.. Door in contact te komen met de lokale mensen in Japan kwam hij op de juiste plekken. In Tokyo ging hij naar verschillende vintage markten, maar zijn (blauwe) hart ging pas echt sneller kloppen toen hij door de denim straat in Kojima liep. In Kojima kan iedere denimlover uren vertoeven. Hier wordt denim nog op traditionele Japanse machines gemaakt en kom je de mooiste vintage items tegen. Mikkel was vooral geïnteresseerd in de Japanse workwear uit het verleden en nam een aantal mooie items ter inspirate terug naar Denemarken.

Schermafbeelding 2016-03-21 om 08.22.14

Collectie
Met de inspiratie uit Japan, begon Mikkel aan het bouwen van de collectie. Een complete collectie waarin bijna alle items zijn gemaakt van Japanse selvedge. De gedachten achter de collectie is dat het voor de denim man anno 2016 is. Details uit de Japanse workwear vertaald naar nu. Dit zie je sterk terug in de collectie, doordat er gebruik is gemaakt van materialen uit deze tijd. De rode draad in de collectie is de rode stip, geïnspireerd op de Japanse vlag. Deze is herkenbaar en zal voor veel denim lovers net een extra touch geven.

De collectie bestaat uit selvedge denim, met een mix van dry, ridgid en stretch stoffen. Een aantal van de jeans komen uit de Kuroki mill (Japan) en de andere uit de mill van Candiani (Italië). Qua tops is er gewerkt met een basic sweat in een 380 grams “dicht geweven” kwaliteit en een T-shirt van 220 grams kwaliteit. Uiteraard zitten er ook een aantal shirts in welke variëren van workwear checks tot denim. Er zit een dry denim jack in die van hetzelfde doek is gemaakt als de dry denim om de workwear geïnspireerde collectie compleet te maken.

Volgende stap
Mikkel heeft een duidelijk visie over de volgende stappen van het merk. Het is niet de bedoeling dat R.D.D. in alle winkels over de hele wereld verkrijgbaar is. Zij hebben een team opgebouwd met de beste sales mensen om het merk rustig de markt in te laten groeien. De winkels worden selectief gekozen. Nederland is volgens Mikkel één van de belangrijkste landen. Een paar weken geleden bezocht hij Nederland en heeft een aantal winkels bekijken. Hij was erg onder de indruk wat er allemaal speelt op denimgebied in ons land. In september kunnen wij de eerste collectie van R.D.D. in de winkels verwachten.

Artikel via The Urbanites magazine, www.the-urbanites.nl/magazine

Volg The Denim Daily op:
Instagram @thedenimdaily
Snapchat @larstibben


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>