Ronin 47 | Samurai Onder De Motoren

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 14/10/2014

Van high-tech vuurwapens naar met de hand geproduceerde motoren. De stap lijkt wellicht apart, maar als je erover nadenkt zijn het beide producten die staan voor power, agressie, technisch ambacht en kwaliteit. Dit waren dan ook de waarden die centraal zouden staan voor de samenwerking tussen wapenproducent Magpul industries en motorbedrijf Ronin Motor Works.

Je zal je echter wel afvragen waarom de twee bedrijven nu pas samenwerken aan een geweldig product zoals dit? Toen motorproducent Buell in 2010 ophield met de productie van de door Harley Davidson gesponsorde Buell 1125, wilde de heren van Ronin Motor Works niets liever doen dan nieuw leven blazen in een voor hun belangrijke motor. 4 jaar en een aantal aanpassingen op het originele model later en het resultaat staat als een huis.

Dit jaar zullen eerst de eerste 12 exemplaren verkocht worden in hun standaard grijs-zwarte variant voor €30.000. Later zullen er nog 10 geproduceerd worden tegen een hogere prijs, deze in een ‘all black everything‘ kleurenpalet. Over de 25 exemplaren die daarna geproduceerd en verkocht gaan worden is nog vrij weinig bekend. Wel zegt Ronin Motor Works dat de laatste 5 exemplaren, die tevens ook de duurste van alle 47 zullen worden, heel speciaal zullen zijn.

Denim Daily Ronin 47 5

Denim Daily Ronin 47 4

Denim Daily Ronin 47 3


Tags: , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Ik wilde op mijn 7e pottenbakker worden. Helaas bleek dat een beetje te ambitieus, dus heb ik gesettled voor een leven als journalist en fotograaf. Loser die ik ben...

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>