Q&A met Matthijs van Tilburg

by Lars Tibben / posted on 29/07/2014

67715_10151128478052623_1450071326_nPhotocredits: Scotch & Soda

Wie is Matthijs van Tilburg?
Mens fashion buyer / Next generation familiebedrijf Van Tilburg mode & Sport Nistelrode. Wonend in Den Bosch & Amsterdam. Reiziger, surfer, fashion, retail en denimlover.
 
Je eerste denim?
Op mijn tiende kocht ik mijn eerste Levi’s 501 op de damesafdeling in maat 26, omdat de heren modellen toen nog een maatje te groot waren voor mij. Ik moest en zou een original Levi’s dragen.

Waar komt je passie voor denim vandaan?
Ik kom uit een kleermakersfamilie en ook mede hierdoor ben ik mij op jonge leeftijd al gaan interesseren in de modebranche. Al snel was ik geïntrigeerd door denim, de stof, de historie en de mogelijkheden. Er is geen product zo tijdloos en toch ook zo divers.

Inspiratiebron?
Ben niet een fervent bloglezer, maar ik kan wel uren inspiratie op doen op Pinterest. De enkele blogs die ik lees zijn: Hypebeast, Highsnobiety, Hickorees, the189 & A.C.F. Naast het internet doe ik ook veel inspiratie op tijdens het reizen.

Omschrijf je eigen kledingstijl?
Voornamelijk denim geïnspireerd en af en toe androgyn.

Favoriete hotspot?
Timboektoe (wijk aan zee), Bar spek, Lot sixty one coffee roasters, De Hallen en Roest.

Favoriete muziek?
Vele soorten muziek bevallen mij. Bij elke situatie past een andere muziekstijl. Deephouse, R&B, Soul, Jazz en Indie-pop.
 
Favoriete merken?
Ik heb niet echt favoriete merken. Het gaat bij mij meer om het product. Mooie merken vind ik op dit moment : Acne, Samsoe&Samsoe, Denham, Atelier de L’armee en Yuketen.

Upcoming brands?
Tigha, Peoples uniform & Han kjobenhavn


Tags: , , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>