Pharrell Williams opent de deuren van zijn nieuwe ‘denim home’

by Lars Tibben / posted on 01/04/2016

Om zijn recent bekendgemaakte mede-eigenaarschap van het Nederlandse denimmerk G-Star RAW te vieren, heeft ‘Head of Imagination’ Pharrell Williams een selecte groep internationale pers en vrienden uitgenodigd op het hoofdkantoor van het merk in Amsterdam. Tijdens de tour door de RAW Factory kregen de genodigden een rondleiding van Williams zelf, waarmee ze een ongelimiteerd kijkje achter de schermen kregen bij het wereldbekende denimmerk.

Williams opende de deuren van zijn nieuwe werkplek en leidde zijn gasten door het imposante gebouw. Enkele van de hoogtepunten tijdens de rondleiding waren het enorme archief met vintage werkkleding en militaire kledingstukken, het in-house atelier, en denim laboratorium. Gasten werden volledig ondergedompeld in de innovatieve wereld van G-Star en kregen denimcreaties te zien zoals nooit te voren.

Schermafbeelding 2016-04-01 om 09.02.34

De gebeurtenis was in navolging van de bekendmaking vorige maand, dat Pharrell mede-eigenaar werd van het merk. Dit bijzondere partnerschap kwam voort uit een twee jaar durende samenwerking tussen G-Star en Bionic Yarn, het bedrijf van Pharrell Williams, met als resultaat de RAW for the Oceans collectie – ’s werelds eerste denimcollectie gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit onze oceanen.

Pharrell Williams: “Ik werk nu al een aantal jaren samen met G-Star. Tijdens het RAW for the Oceans-project met Bionic Yarn, zag ik hun enorme inzet voor het maken van denim met een positieve invloed op onze planeet. Samen hadden we het gevoel dat er nog zoveel kan worden gedaan met dit materiaal. Denim zit boordevol potentie, en daarom hebben we de volgende stap genomen in onze relatie. Ik wil volledig deel uitmaken van deze reis, zodat we samen de toekomst van G-Star én denim definiëren.”

Gasten van de RAW- Factory bestonden uit een mix van vrienden van Pharrell, en leden van de pers; waaronder de uit Amerika afkomstige muzikanten A$AP Rocky, Miguel en Lion Babe.


Tags: ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>