Onitsuka Tiger event in Berlijn

by Lars Tibben / posted on 27/01/2016

Vorige week organiseerde Onitsuka Tiger een event in Berlijn. Tijdens het event werd voor het eerst het verhaal over de geboorte van de strepen van Onitsuka Tiger uitgelegd en het iconische model de Mexico Delegation opnieuw gelanceerd.

In 1964 ging het merk op zoek naar uniek onderscheidend design. Het moest natuurlijk passen bij de filosofie van Onitsuka Tiger. Daarom werd er een design contest gehouden binnen het bedrijf. Meer dan 200 medewerkers kregen de kans om een unieke schoen te ontwerpen. Als opdracht kregen zij mee dat het een uniek design moest zijn en een schoen om de sportprestaties van atleten te verbeteren. Uiteindelijk bleven er 5 designs over. Samen met atleten en deskundigen van de Universiteit van Kyoto werd er een winnaar gekozen.

In 1968 tijdens de spelen in Mexico liepen alle Japanse atleten op de nieuwe schoenen van Onitsuka Tiger, de Mexico Delegation model. Dit trok veel publiciteit en gaf het merk een enorme boost.

Zie hieronder foto’s van het event:

BOLD_OnitsukaTiger_MexicoDelegation_BerlinRelease_Jan16_2 BOLD_OnitsukaTiger_MexicoDelegation_BerlinRelease_Jan16_3 BOLD_OnitsukaTiger_MexicoDelegation_BerlinRelease_Jan16_8


Tags: ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>