Nudie Jeans introduceert de ‘Grim Tim Stonemason Replica’

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 18/11/2014

Zoals veel denim brands tegenwoordig heeft Nudie Jeans een repair service, zo ook in hun winkel in Melbourne. De winkel op Chapel Street krijgt vaak versleten en ernstig beschadigde jeans binnen, vaak ook zelfs mooie exemplaren die door slijt en gebruik mooier geworden zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is toen Lee, een steenhouwer van beroep, met zijn Nudie Sharp Bengts de winkel binnen kwam lopen voor reparatie. Na 9 maanden elke dag dragen was de broek enorm versleten door het vele buigen van zijn knieën en het contact met het steen. Na velen uren dedicatie aan deze broek besteed te hebben lukten het de vaklui van Nudie Jeans om de Bengts te repareren, het resultaat een karaktervolle spijkerbroek waar menig raw denim drager jaloers op zou zijn. (Zie hier de speciale handleiding die bij de broek komt)

Omdat de heren van Nudie Jeans zo onder de indruk waren van de schoonheid van dit versleten exemplaar, heeft het bedrijf besloten 300 replica’s te maken van deze bijzondere spijkerbroek. Omdat het silhouet door slijtage niet meer op de Sharp Bengts leek (en dit model ook niet meer gemaakt wordt) koos het merk voor het Grim Tim model, dat in vorm dichterbij kwam. De spijkerbroek zelf is gemaakt in Italie, maar de selvedge denim gebruikt om de jeans te maken komt helemaal uit Japan, gemaakt in de Kaihara Mills. Deze nieuwkomer in de denim wereld bestaat pas 64 jaar, maar ondanks dat wel bekend om hun innoverende raw denim kwaliteit en rope dyeing techniek.

Geïnteresseerd? Elk van de 300 exemplaren is genummerd en komt met een unieke verpakking, dus ga snel naar de Nudie Jeans online store voordat deze gelimiteerde oplage uitverkocht is.

Denim Daily Nudie Jeans Replica Stonemason 3

Denim Daily Nudie Jeans Replica Stonemason 1

Denim Daily Nudie Jeans Replica Stonemason 4

Denim Daily Nudie Jeans Replica Stonemason 2

 


Tags: , , , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Ik wilde op mijn 7e pottenbakker worden. Helaas bleek dat een beetje te ambitieus, dus heb ik gesettled voor een leven als journalist en fotograaf. Loser die ik ben...

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>