Nieuw Amsterdams Denim merk | Ru Denim

by Robin van Bezouw / posted on 14/09/2014

Wij bij The Denim Daily zijn blij, want Nederland is weer een Denim merk rijker! En niet zomaar een merk. Ru Denim, opgericht door de in Brazilië geboren designer Ruann da Silva, is een merk met een missie.

Ru Denim vertelt het verhaal van oprichter en hoofddesigner Ruann da Silva, die op tienjarige leeftijd van Brazilië naar Nederland verhuisde. Ruann is van mening dat het leven, net als een boek, uit verschillende hoofdstukken bestaat. Zo heeft hij net het hoofdstuk bereikt waarin hij zichzelf heeft leren kennen en zijn passie heeft ontdekt. Nu Ruann zover is, wil hij met Ru Denim anderen helpen hetzelfde te bereiken. Ru wil een grote rol in ons leven spelen, door ons aan te sporen tot het vinden van onze passie en te geloven in waar we voor staan.

 

Slim Type 02 en Slim Type 01

Slim Type 02 en Slim Type 01

Met een collectie van twee selvedge slimfits, begint Ru Denim klein maar sterk. De Slim Type 01 en de Slim Type 02, gemaakt van 15oz Thais en 17.5oz Japans doek, zijn gemaakt om een paar jaar van je leven mee te gaan. De diepblauwe jeans zijn erg clean maar krijgen een extra dimensie door goed doordachte details zoals de selvedge rivets en gulp. Aan de binnenkant van de broekzak bevindt zich een persoonlijkere toevoeging, een quote waardoor Ruann da Silva zich heeft laten motiveren anderen hun passie te helpen vinden. “If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.”

Ben je, net als wij, erg nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de onderstaande video en de website van Ru Denim.


Tags:

Robin van Bezouw

24 year old fashion, food & photography enthusiast living and loving in Amsterdam - The Netherlands.Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>