Nederlands denim merk Dumluck

by Lars Tibben / posted on 10/12/2014

Na twee denim collecties gepresenteerd te hebben, sinds de lancering in januari dit jaar, was de tijd rijp voor Dumluck om te werken aan een groter project voor de winter 14/15 collectie. Het resultaat is The Third.
De Third gaat verder en dieper dan ‘blauw’. Inspiratie voor ‘The Third’ komt voort uit de levensstijl en fascinatie van denimheads voor ruwe materialen en het verouderingsproces daarvan.

Eigenaar & Crafts Man, Kenley Chittick, maakt alle stukken op traditionele wijze met industriële machines, in een atelier in Amsterdam. De gebruikte stoffen komen van vooraanstaande denim weverijen uit Japan en Amerika.

Naast de klassieke fits in deep indigo selvage denim, is in deze collectie gebruik gemaakt van verschillende type selvage denim doeken en diktes in winterse tinten en opvallende pasvormen waarmee Dumluck, als handcrafted denim brand, een verschil laat zien.

www.dumluck.nl

Look7

Look4

Look3

Look6

Look8

Look2

 


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>