MTM0MDMxNDc3NTQ4NjIwMjU0

Modern home in Amsterdam

by Lars Tibben / posted on 28/10/2015

Ons Dorp is a school building that got converted into different apartments. This particular one was designed for a family of five. The teacher’s lounge got remodelled into the bedrooms and the classroom into the living space.

Due to its high ceilings, it was possible to create maisonettes, which lead for the whole family to be together, but still remain with a bit of privacy. It meant that in the living area we could combine all five elements; kitchen, living room, dining room, play area for the children and work space into one.

Storage is of essence when designing for a family with three young children, therefore as a result furniture pieces were created under the stair cases that not only allowed for the children to put their toys, but also as a play and sitting area.

Concrete floors and steel staircases kept the characteristics of the school but when combined with plywood, it resulted in a bright and warm interior.

Location | Elisabeth Wolffstraat, Amsterdam
Floor area | 100 m2
Design | 2014
Completion | 2015
Photography | © Standard Studio

 

MTM0MDMxNDc3NTQ4NjQyMjc0 MTM0MDMxNDc3NTQ4NjU3Mjgz MTM0MDMxNDc3NTQ4NTU0NzE4 MTM0MDMxNDc3NTQ4NTkxNzQ3 MTM0MDMxNDc3NTQ4NzUwMDk4 MTM0MDMxNDc3NTQ4Njg0NTYy MTM0MDMxNDc3NTQ4NjE5MDI2 MTM0MDMxNDc3NTQ4NzIyODE5 MTM0MDMxNDc3NTQ4NTc2NzM4


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebook



Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>