Mavi Herfst Winter 2014: Grunge is Back

by Lars Tibben / posted on 03/09/2014

Mavi_AW14_00

Denimmerk Mavi is voor de herfst-/wintercollectie 2014 terug in de tijd gegaan en vond inspiratie in de seventies en nineties. De klassieke low jeans en de mid-rise skinny jeans zijn er nu in drie verschillende stijlen: vintage, clean en een leather like look, maar ook de boyfriend jeans ontbreekt niet in de collectie. De herencollectie heeft met fashionable fits en denim shirts een sportief en urban gevoel.

Mavi_AW14_04

Women’s denim
De punkstijl uit de seventies en nineties grunge domineren de damescollectie van Mavi. Met denims in een leather like look en gebleekte jeans in verschillende kleuren krijgt het oude punk en grungegevoel een nieuwe interpretatie.

Naast jeans bestaat de collectie uit verwassen denim gilets, minirokken, overalls en gebleekte tops. Eyecatchers zijn leren details op mouwen en kragen, glimmende gecoate stoffen en bijzondere prints.

Mavi’s signature stijl is denim on denim en die look bereik je dit seizoen door een oversized denim shirt te combineren met een slim-fit jeans. De comfortabele high-stretch jeans die iedereen past is ook weer terug in de collectie.

Men’s denim

De mannencollectie heeft een rock-‘n-roll gevoel, maar ook sportieve details spelen een belangrijke rol.

We zien nog steeds veel slim-fit jeans in de collectie. Verschillende kleurschakeringen, vintage wassingen en unieke afwerkingen onderstrepen de moderne en authentieke look. Key items binnen deze urban collectie zijn vintage denim jacks en denim hemden in innovatieve wassingen.

Het kleurenpallet gaat dit seizoen van zwart en wit met neon accenten tot blauw, bordeaux en oker, maar we zien ook veel warmere kleuren zoals terracotta, rood en mosgroen. Mavi’s vakmanschap zien we terug in de rijke details, de kwaliteit van de wassingen en de perfecte pasvorm.

Over Mavi
Mavi werd in 1991 in Istanbul opgericht. De naam betekent blauw in het Turks. Mavi is het eerste Turkse merk dat internationaal doorbrak en is een van de leidende denimmerken binnen Europa. Het merk staat bekend om de karakteristieke campagnes met topmodellen als Adriana Lima, Barbara Palvin en Magdalena Frackowiak. Mavi wordt in vijftig landen verkocht en biedt meer dan vijftig verschillende denimmodellen zodat er voor iedereen altijd een perfect passende jeans is.

http://eu.mavi.com

Mavi_Uptown_00_JJPR

Mavi_Uptown_01_JJPR

Mavi_Uptown_02_JJPR


Tags: , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>