Love it Or Hate it

by Lars Tibben / posted on 07/01/2014

Een dun stukje nylon wat je klok een totaal ander uiterlijk kan geven. De laatste tijd komen ze steeds meer voor, Scotch & Soda verkoopt de straps zelfs bij de accessoires. De nato is niet iets heel nieuws. 007 droeg ‘m al in een van de eerste James Bond films.

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.43.07

De naam nato is gebaseerd op het ‘nato stock nummer’ waar het vroeger mee in het leger geïdentificeerd werd. Nato’s worden vaak gedragen op vintage horloges. Vele denken hiermee de authenticiteit van hun klok naar boven te halen. Buiten om dat ze mooi passen op vintage, staan ze ook super moderne klokken.

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.43.16

Aangezien de Deepsea (1 van de dikste klokken van Rolex) al een robuust uiterlijk heeft past deze army nato met extra dikke stalen ringen perfect bij de klok. De strap zit comfortabel en is een mooie accessoire wat bij elk kledingstuk past.

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.43.24

De meningen zijn nog al verdeeld over de nato strap. De een vindt het zonde als je het originele bandje vervangt voor een stuk nylon. De ander vindt het juist een toevoeging.

Wat vind jij?

Tekst: Alvin de Groot


Tags: , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>