LEE VIERT 125-JARIG JUBILEUM

by Lars Tibben / posted on 27/02/2014

LEE-CAMPAIGN-print--1024x724

LEE ®, het authentieke Amerikaanse denimlabel uit 1889 geprezen om zijn workwear heritage, viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum. Heel 2014 staat in het teken van een reeks bijzondere samenwerkingen en herlanceringen van een aantal iconische eyecatchers uit het rijke denimarchief.

Van Henry David zijn eerste overall uit 1911 Kansas, ’s werelds eerste jeans met rits, het gevoel voor vakmanschap, tot aan de authentieke werkkleding van cowboys en rodeohelden. Gedragen door rebellerende tieners en grote Hollywoodiconen als James Dean en Marilyn Monroe ontwerpt LEE ® vandaag de dag nog steeds voor de eigentijdse denimliefhebber.

LEE ® blaast anno 2014 zijn denim erfgoed nieuw leven in. Denk aan de iconsche Worker jacket, de LEE ® Rider, het western shirt en andere klassiekers als de Bib Overall, allemaal verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen. Voor de mannelijke denimfanaten brengt het label een aantal juweeltjes opnieuw uit waaronder het jeansshirt en de populaire 5-pocket denim. Voor vrouwen draait het om vrouwelijkheid en de markering van 125 jaar denim geschiedenis in een eigentijds jasje gestoken.

Bij de premium 101 mannenlijn van LEE ® draait het om kwaliteit en innovatie met Japanse en Italiaanse vakmanschap in materiaal en silhouet. Amerikaanse folkprints en speciale dip-dye technieken komen terug in een exclusieve pre-fall collectie.

Naast de herlanceringen gaat LEE ® ook een aantal bijzondere samenwerkingen aan met andere merken en ontwerpers. Het ‘Friends of LEE ®’ project toont een lijst van uitgesproken persoonlijkheden die dezelfde liefde en passie delen voor ambacht, stijl en innovatie middels een limited editions collectie.

Let’s celebrate!


Tags: , , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>