Japan Blue x Tenue de Nîmes

by Lars Tibben / posted on 02/03/2016

Vandaag lanceert Tenue de Nîmes in samenwerking met één van de meest invloedrijke denim merken Japan Blue, de Japan Blue x Tenue de Nîmes ‘Côte d’Ivoire Cotton Jeans. De eigenaar van Japan Blue vroeg de mannen van Tenue de Nîmes mee te werken aan deze speciale samenwerking om de wereld de nieuwste ontwikkeling op het gebied van denim te laten zien, de Côte d’Ivoire Cotton Jeans.


De denim experts van Japan Blue gingen op zoek naar Afrikaans katoen die matcht met het katoen dat werd gebruikt voor de eerste productie van denim in de 19e eeuw. Na een lange periode van zoeken en testen in Afrika vonden zij de perfecte match in Ivoorkust. Côte d’Ivoire Cotton is met de hand geplukt, zit comfortabel en zal na een periode van dragen mooie fades laten zien.

In Ivoorkust wordt er dagelijks oorlog gevoerd en leven de mensen onder bizarre omstandigheden. Om deze mensen een hart onder de riem te steken gaat er 1% van de verkoop van Côte d’Ivoire Cotton naar het Afrikaanse land. Nu hopen we natuurlijk dat er veel Côte d’Ivoire Cotton wordt verkocht om deze mensen te helpen. Tenue de Nîmes is trots om deel te mogen nemen aan deze mooie samenwerking. Op deze manier kunnen zij hun steentje bijdragen aan de bewustwording van duurzaamheid en de mensen in Ivoorkust van een betere toekomst voorzien.

Japan Blue x Tenue de Nîmes ‘Côte d’Ivoire Cotton Jeans’ Indigo x Indigo: €199,90 Japan Blue x Tenue de Nîmes ‘Côte d’Ivoire Cotton Jeans’ Indigo x Black: €199,90 Japan Blue x Tenue de Nîmes ‘Côte d’Ivoire Cotton Jeans’ washed jeans: €239,90

japanblue_tenuedenimes_9japanblue_tenuedenimes_7japanblue_tenuedenimes_6japanblue_tenuedenimes_8

 

 


						
				

Tags: , , , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>