Introductie: nieuw horlogemerk Bomberg

by Lars Tibben / posted on 11/12/2013

Het van oorsprong Zwitserse merk Bomberg, opgericht in 2012 door Luis Rocha, breidt zijn imperium uit naar Nederland en introduceert een reeks stoere mannenhorloges van superieure Zwitserse klasse.

Bomberg is gemaakt voor mannen van staal. Niet voor niets is Dennis van der Geest mede-eigenaar en ambassadeur van het Zwitserse horlogemerk. Internationale ambassadeurs zijn sporticonen als de Amerikaanse basketballer Chris Andersen alias ‘The Birdman, of de Mexicaanse autocoureur Martin Fuentes.

Onderscheidend in kwaliteit, industriële belijning en rebelse uitstraling brengt Bomberg 52 modellen in drie series op de Nederlandse markt: types 1968, Maven en Semper. De ontwerpen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waarbij de zwaartepunt ligt op technische vernuftigheden als afstandsmeters, Miyota OS25 Chronograaf en waterdichtheid.

1968

Schermafbeelding-2013-12-10-om-08.00.23

De 1968 collectie heeft een vintage look en feel, met 44mm en 39mm RVS / PVD gecoate horlogekasten. Technische hoogstanden van dit onwerp zijn de Miyota OS11 tachymeter, een speciale datumvenster, centrale uurcirkel en zijn waterdichtheid. Het mineraalglas met anti-reflecterende saffier coating is standaard en kleurvariaties zijn er in overvloed. Prijzen variëren van € 575 tot €635.

Maven

Schermafbeelding-2013-12-10-om-08.01.28

De Maven horloges komen in een breedte van 44mm of 39mm en zijn gemaakt van roestvrij staal of PVD. De verscheidenheid zit hem in de wijzerplaat en polsband opties . De horloges worden aangedreven door de Miyota OS25 Chronograaf beweging. Alle modellen zijn waterdicht en bevatten minerale kristallen en een anti-reflecterend saffier coating. Prijzen variëren van € 495 tot    € 575.

Semper

Schermafbeelding-2013-12-10-om-08.02.16

De Semper-collectie bestaat uit veertien sportieve horloges (grootte 42mm of 39mm) van roestvrij staal in rosé goud of in een PVD gezandstraalde looks, allen aangedreven door de Miyota OS21 chronograaf beweging. Het Semper –model heeft als extra een telemeter die gebruikt wordt om de tijd en afstand van de bliksem te meten. Naast de speciale afstandsmeter bevat het ontwerp ook een tachymeter. Prijzen variëren van € 385 tot €430.

www.bomberg.ch


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>