Interview met Rutger van Rinsum

by Lars Tibben / posted on 15/12/2015

Mensen met passie voor denim bieden wij graag een podium. Daarom gaan wij wekelijks op zoek naar mensen met een blauw hart. Vandaag spraken wij Rutger, lees hieronder het korte interview:

Fotocredits: Joel Benguigui

Wie ben jij?
Ik ben Rutger van Rinsum(29 jaar). Ik werk al jaren in de mode o.a. als Storemanager bij YOUR premium store, waar ik twee jaar geleden voor naar Antwerpen ben verhuisd.

Wat was je eerste denim item?
Dat was een Levi’s trucker jacket, die heb ik helemaal kapot gedragen en inmiddels in meerdere kleuren en versies in mijn kast hangen. Mijn eerste denim was van Diesel, de Rabox.

Wat is nu je favoriete denim item?
Eerlijk gezegd is dat elke dag iets anders. Als ik moet kiezen dan ga ik voor een Denham Bolt, selvedge van de candiani denim mill met een beetje stretch.

Wat zijn je dagelijkse essentials?
Koffie, iPhone, notitieboekje met pen, portemonnee en parfum (Wonder Wood van Cdg).

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Meestal uit films of bepaalde subculturen. Ik voel me vooral geïnspireerd door de passie van anderen, ik vind mensen die zich kleden met wat volledig bij hun past (qua karakter en “look”) vaak inspirerender dan iemand die de zoveelste trend achterna loopt.

Omschrijf je eigen kledingstijl?
Ik weet niet of ik een vaste stijl heb. Wat voor mij heel belangrijk is dat kleding iets authentieks heeft, maar ook modern oogt. Denham, is een denim merk wat in mijn ogen die lijn goed gevonden heeft. Ik draag nu veel Denham, maar ook Suit, Folk en Levi’s. Wat schoenen betreft zweer ik bij Nike en Redwing met af en toe ook een Chuck Taylor.

Favoriete hotspot?
Een vaste spot heb ik niet echt, ik voel me snel thuis. Top winkels vind ik onder andere: Killiwatch(Parijs),Tenue de Nîmes(Amsterdam) en Dover street market(Londen).

Waar wil je over 5 jaar staan?
Moeilijke vraag. Ik wil zelf graag gaan ondernemen. Maar wat en hoe in welke vorm dat weet ik nog niet helemaal, je moet dat soort dingen ook niet overhaasten. Laat ik zeggen dat ik over 5 jaar hoop terug te kijken op een paar mooie mijlpalen zowel professioneel als privé!

Volg Rutger op Instagram, @rutger_van_rinsum


Tags: , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>