Interview met Jason van Pul

by Lars Tibben / posted on 09/03/2016

Mensen met passie voor denim bieden wij graag een podium. Daarom gaan wij wekelijks op zoek naar mensen met een blauw hart. Vandaag spraken wij Jason, lees hieronder het korte interview:

Wie ben jij?
Ik ben Jason van Pul (33 jaar) uit Middelburg en een echte liefhebber van denim. Ik werk bij 10uur: één van de leukste creatieve reclamebureaus van ZuidWest Nederland. Als bonus kan ik altijd in een denim op het werk verschijnen.

Wat was je eerste denim item?
Mijn eerste denim item is waarschijnlijk een spijkerjack geweest van Replay. Al kon ik daar toen de waarde nog niet van inschatten. Mijn eerste serieuze stap in de wereld van dry denim maakte ik met mijn Scotch & Soda Lot 22 ‘Sakui’. Een gelimiteerde uitgave van 222 stuks, gemaakt van 14oz denim uit Japan met gekleurde noppen.

Wat is nu je favoriete item?
Dat is nog niet eens zo makkelijk te beantwoorden. Op dit moment draag ik de Grim Tim Dry US Selvage van Nudie Jeans. Ik heb deze gesponsord gekregen van Nudie Jeans met de belofte om ‘m een jaar lang nonstop te dragen. Ik ben helemaal weg van de fit en de Cone denim. Maar elke keer als ik m’n ingedragen Steady Eddie Dry Selvage zie, heb ik moeite om de behoefte ze aan te trekken te weerstaan.

Wat zijn je dagelijkse essentials?
Ik heb niet echt dagelijkse essentials, naast mijn iPhone dan misschien. Ik ben zo zachtjes aan verslaafd aan het raken aan Instagram.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik vooral online en dan met name van Tumblr en Instagram. Sinds enkele jaren heb ik een Tumblr (denimxcoffee.com) die volledig gewijd is aan denim en koffie. Daar plaats ik eigenlijk alleen maar dingen op die ik tof en interessant vind. Een tijdje terug heb ik Instagram opnieuw ontdekt en volg ik vooral mensen en merken met dezelfde interesses. Daar haal ik veel inspiratie uit.

Omschrijf je eigen kledingstijl?
Ik probeer mijn kledingstijl erg basic te houden, niet te ingewikkeld. Ben erg fan van Scandinavische merken, zoals Nudie Jeans, Samsøe Samsøe en Anerkjendt bijvoorbeeld. Wat schoenen betreft loop ik het liefst in mijn Backmans’ en mijn 70’s Chucks.

Favoriete hotspot?
Ik denk niet dat ik één favoriete hotspot heb. In de plaats waar ik woon (Middelburg) is Robuust een toffe plek waar je een goede kop koffie kunt drinken en is Peter Christ Denim een fijne plek om met Peter himself over denim te praten. Hij weet daar enorm veel over te vertellen. Buiten Zeeland is Amsterdam wel echt een hotspot voor mij.

Waar wil je over 5 jaar staan?
Vijf jaar is nog ver weg. Ik hoop tegen die tijd in ieder geval een hoop leuke mensen ontmoet te hebben die mijn passie voor denim delen. Ik vind het tof om erover te praten. Natuurlijk hoop ik over vijf jaar nog steeds plezier te beleven aan en in mijn werk. Maar vooral hoop ik over vijf jaar, samen met mijn vrouw, ontelbaar veel mooie momenten te hebben beleefd met ons zoontje.

Volg Jason op Instagram: @djeezzzie

Photocredits: Tim van Eenennaam www.timvaneenennaam.nl


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>