Interview met Doug Conklyn over Dockers FW 16

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 02/06/2016

Na 30 jaar lang bekend te staan om hun khakis en chinos breekt volgens Doug Conklyn, chief creative officer van Dockers, een nieuw tijdperk aan. Modern, casual en vooral laidback gaat het merk de komende drie decennia in, met als inspiratie het zonnige California. Wij vlogen naar Madrid om een interview te doen met de designer, die de laatste zes jaar het merk nieuw leven in geblazen heeft.

Voordat je bij Dockers begon te werken twijfelde je of het merk wel sexy genoeg was. Hoe denk je dat dit veranderd is en wat wil je nog veranderen?

De reden waarom ik zo naar Dockers keek was omdat ik van jongs af aan al chinos en khakis hoog in het vaandel droeg, waarschijnlijk vanwege mijn vaders legerbroek. Het bracht een gevoel van geschiedenis en mannelijkheid. Mijn interpretatie was dat het stoer was, en dat stond niet in één lijn met wat Dockers destijds deed. Er was geen emotionele connectie.

Door die inspiratie geloof ik dat het merk veranderd is, en dat dat nu nog steeds gebeurt.

We zijn nu in Madrid, maar het gevoel van Amerika is duidelijk aanwezig in de presentatie. Hoe belangrijk zijn die roots voor Dockers?

Amerika is nog steeds de kern. Kijk naar California, een plek die een totaal andere filosofie en mindset creëerde. Relax, casual en effortless – het echte strand en surfleven, met de bikini’s, flip-flops zongebruinde lichamen. Omdat ik als kind 3000 mijl van California vandaan woonde, droomde ik over California. Vooral in skateboard cultuur gaf het een illusie van vrijheid.

Big Sur Dockers FW16 Urbanites

Hoe besluit je welke elementen van een locatie als Big Sur en Lake Tahoe de inspiratie vormen voor een collectie?

Big Sur is een echte kustlocatie, maar we konden niet enkel het nautische verhaal erachter vertellen. De collectie komt uit voor de fall/winter, en in Big Sur vindt rond deze periode een enorme transformatie plaats, dus het was belangrijk om deze naar voren te brengen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de blauwe en groene tonen van het landschap in combinatie met rode tonen van bloemen.

De collectie voor lente 2017 volgt dat verhaal mooi op met inspiraties gehaald uit Point Reyes, weer een kuststad, maar veel meer een vissersdorp, wat de collectie zelf weer anders maakt. De kleuren zullen dan overheersender blauw en wit zijn, maar ook hier haal je een hele verzadigde rode toon uit de vuurtoren die boven alles uitsteekt. Dat geeft een contrast aan je collectie.


Tags:

Yoeri Khyrian Jonker

Ik wilde op mijn 7e pottenbakker worden. Helaas bleek dat een beetje te ambitieus, dus heb ik gesettled voor een leven als journalist en fotograaf. Loser die ik ben...

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>