Interview met Bart van Fernweh

by Lars Tibben / posted on 18/10/2017

Bart Abeling, afkomstig uit Eersel onder de rook van Eindhoven, werkte al 10 jaar in de mode in Nederland. 2,5 jaar geleden is hij naar Antwerpen verhuisd om een nieuw avontuur aan te gaan als eigenaar van een eigen winkel Fernweh

Fernweh is uniek wat betreft collectie in Antwerpen, ze zijn voor een aantal van hun top-merken de enige verdeler in de stad. Fernweh is net verhuist en is sinds kort gevestigd op het nieuwe adres; Lange koepoortstraat 30. Reden genoeg dus voor een kort Interview met Bart over deze toffe winkel met topservice, de redenen om te ondernemen in België en de coole hot-spots die je nog kan ontdekken in Antwerpen.

Waarom heb je voor Antwerpen als plek voor je winkel gekozen als Nederlander?
Ik ben 2,5 jaar geleden naar Antwerp verhuisd omdat ik Fernweh overnam. Daarnaast trekt Antwerp mij als stad enorm omdat dit een stad is die veel mogelijkheden bied, zowel op het vlak van retail maar als ook horeca/ondernemerschap, waar iedereen het altijd heeft over Amsterdam denk ik dat die stad letterlijk uit zin voegen barst. Natuurlijke groei is daar niet meer haalbaar, daarnaast vertoef ik liever in de zuidelijke contreien!

Waarom ben je verhuist met Fernweh?
Na 3,5 jaar op het zuid te hebben gezeten was het tijd voor een nieuwe draai aan Fernweh. We hebben voor deze locatie gekozen omdat de straat erg in opkomst is, er is veel diversiteit en er loopt een mooie mix van mensen door de straten.

Wie wil je aanspreken met Fernweh? Wat voor mensen verwacht je binnen te krijgen?Fernweh is er voor iedereen van kwaliteit houd en daar ook nog eens oog voor heeft, Leeftijd tussen de 25 en 65, zeg maar, heel breed dus.

Waarom moeten mensen naar Fernweh komen, wat bied je aan wat ergens anders in Antwerpen niet te vinden is?
Fernweh is uniek wat betreft merken, we stocken iconische merken waar kwaliteit de boventoon vormt, zoals bijvoorbeeld;

TSPTR, BDD, FILSON, LEWIS LEATHERS, BELSTAFF, NATIONAL ATHLETIC GOODS, HOMESPUN, SPELLBOUND, KURTS, ETNIA, EBBETS FIELD FLANNELS, ST JAMES, HANSEN GARMENTS en PRIVATE WHITE

Wij bieden merken aan die veelal moeilijk te vinden zijn, wij zorgen voor het beste en mooiste wat deze grote blauwe planeet te bieden heeft.

Wat is je persoonlijke favoriet merk of product?
Private White & RLL

De retail is geen makkelijke markt meer, wat vind je zo mooi aan retail om er toch voor te kiezen?
Het mooie aan de retail vind ik om iedere dag met verschillende mensen om te gaan, de diversiteit aan klanten en deze specifiek te bedienen. Ik sta zelf in de winkel en heb dus grote iinvloed op de manier waarop mensen bij Fernweh ontvangen en geholpen worden. Het is inderdaad een moeilijke tijd voor retail, waarom ik ervoor gekozen heb? Het onmogelijke mogelijk maken? Nee, bestaat niet…

Ik denk dat we op dit moment in een tijd zitten waar retail een hele andere invulling is dan pakweg 10 jaar geleden. Je kan nog steeds succesvol zijn met een winkel maar het gaat echt om de relatie met de klant, die moet zeer intiem zijn. Het worden bij ons in ieder geval vaak vrienden van de shop.

Heb je nog concrete toekomstplannen met Fernweh?
Fernweh nummer twee

Wat mogen (Nederlandse) toeristen zeker ook niet missen bij een bezoek aan Antwerpen?

T ZUID:

MARNIXPLAATS; CAFE BARON/ VITRINE
WAALSEKAAI; NICKS CAFE
MUHKA (MUSEUM)
CAFE BELGIQUE PUR SANG

ANTWERPEN NOORD:
PARK SPOOR NOORD
9 BAR KOFFIE
BAR PANIEK

CENTRUM:
NORMO KOFFIE
CAFE DE KAT
BROOD EN SPELEN (BESTE BAKKER)
CAFE KORSAKOV
HET GEBAAR, RESTAURANT IN DE BOTANISCHE TUIN.
CAFE PLAZA REAL (BORGERHOUT)
CAFE LE TOUR (ADRES, VER VERSCHOLEN ERGENS AAN DE RUIGE OEVERS VAN DE SCHELDE)

BERCHEM:
CAFE DE PELGRIM
CAFE BAZAAR
PARK MIDDELHEIM (MUSEUM)

Fernweh Motoboutique
Lange Koepoortstraat 30, Antwerpen

Volg Fernweh op instagram @fernweh_motoboutique


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>