IKKU BLACK & BLUE COLLECTIE

by Lars Tibben / posted on 06/01/2014

Amsterdams merk Ikku maakt accessoires met oog voor de toekomst. Voor Ikku’s nieuwe collectie is denim van biologisch katoen gecombineerd met natuurlijk geverfd leer.

BLIJVEND DESIGN
Hun continue zoektocht naar toekomstvriendelijke materialen bracht Ikku naar Turkije, waar ze een zware denim vonden van biologisch katoen, en naar Italië, voor natuurlijk geverfd leer van hoge kwaliteit. Deze combinatie van stoffen sluit aan bij het cleane design waar Ikku sinds de eerste collectie om bekend staat. ‘Leer en denim zijn uitzonderlijk tijdloos en duurzaam. Beiden worden alleen maar mooier met de jaren. Door deze materialen te combineren, ontstaat een subtiel contrast tussen kleuren en materialen, die bij elke garderobe past. Perfect voor ons streven om ontwerpen te creëren die blijven’, aldus Daniel Archutowski, Ikku’s mede-oprichter en ontwerper. De ‘Black & Blue’ collectie combineert een zware denim van biologisch katoen met Italiaans leer van hoge kwaliteit dat natuurlijk geverfd is in blauw of zwart.

De collectie bestaat uit hoezen voor MacBook 11”, 13”, 15”, iPad, iPad mini, een neckwallet voor iPhone 4, 4S & 5, een cardholder, een tas en een sleutelhanger. Verkrijgbaar vanaf December 2013 via de zojuist vernieuwde website www.ikkuonline.com en in boetieks in Japan, Portugal, België, Duitsland en Nederland.

HET VERHAAL VAN IKKU
Het Amsterdamse Ikku is opgericht in januari 2012 door drie vrienden: Daniel Archutowski, Frank Bleker and Janneke Grootings. Ze deelden de droom om zelf producten te creëren en bundelden hun krachten op gebied van mode, productontwerp, marketing en productie. Zo ontstond Ikku, dat een gevoel van esthetiek en mode combineert met de functionele en toekomstgerichte eisen van de wereld van vandaag. Ikku betekent ‘komen en gaan’ in het Japans. Met oog op de toekomst is de herkomst van materialen en de manier van produceren van groot belang. Toekomstvriendelijke materialen beschermen het leven wat je met je Apple producten zelf creërt. Lees op www.ikkuonline.com waar Ikku vandaan komt en naartoe gaat.

Bekijk de collectie:

0A16FCDE-7F05-42FD-8B91-93E2BA7DD5B8 F99E103C-2499-42BE-8F07-3CCC55244F7C E7626CC6-4291-4E15-A75A-CD2A7757EE64

 


Tags: , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>