G-SHOCK X Robert Geller

by Lars Tibben / posted on 25/07/2017

Casio lanceert in samenwerking met fashion designer Robert Geller G-SHOCK limited edition collaboration horloge

Limited edition herenhorloge geïnspireerd op het stadsgezicht van Tokio

Casio heeft in samenwerking met fashion designer Robert Geller een limited edition G-STEEL herenhorloge, de GST-200RBG-1A, ontwikkeld. Het model komt voort uit het eerste samenwerkingsverband voor de G-STEEL-lijn ooit en is geïnspireerd op de stadselementen van Tokio, Geller’s persoonlijke ervaringen in deze stad en belangrijke aspecten vanuit de geschiedenis van beide merken. De nieuwe G-STEEL is het eerste gezamenlijke ontwerp van G-SHOCK en Geller. Toch zijn het geen onbekenden: de merken werkten vijf opeenvolgende jaren al samen aan verschillende catwalkshows tijdens New York Fashion Week.

Robert Geller: “Ik werk al een paar jaar met G-SHOCK, en was erg blij met deze kans om samen een horloge te ontwerpen. Als tiener droeg ik altijd al G-SHOCK, dus is het extra leuk om nu mijn eigen, meer grown up versie te mogen creëren. De afgelopen tien jaar heb ik mijn ready to wear-collectie in Japan geproduceerd, omdat ik de kwaliteit en zorgvuldigheid van het Japanse vakmanschap hoog heb zitten. G-SHOCK deelt deze liefde en daarom is onze samenwerking eigenlijk vanzelfsprekend.”

Robert Geller heeft het G-STEEL GST-200RBG-1A horloge zelf ontworpen. Het horloge bestaat uit een een zwart geïoniseerde roestvrijstalen band, kast en knoppen, en is afgewerkt met gouden accenten. Daarnaast vormt de donkerpaarse tweede wijzer een knipoog naar Geller’s nieuwste collectie. Samen vormen de elementen het magische beeld van Tokio’s nachtelijke stadslichten tegen de stedelijke gebouwen aan.

Geller: “In Tokio loop ik het liefst midden in de nacht door de stad, als ik toch niet kan slapen door een jetlag. De lichten, geuren en geluiden zijn magisch en met dit horloge wil ik die magie weerspiegelen.”

Dit limited edition model maakt onderdeel uit van de G-STEEL-lijn die gericht is op actieve mannen met een verfijnde personal style. Het horloge bevat de gelaagde structuur van G-SHOCK, die maximale impact opvangt, terwijl de gestroomlijnde metal-look behouden blijft.


Tags: , , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>