Goliath: 10 jaar passie en kennis

by Lars Tibben / posted on 09/07/2016

Van de 18e eeuw tot ongeveer 1960 was Brabant, en met name steden als Waalwijk en Tilburg, het centrum van de schoenenindustrie. Ze hadden de grondstoffen, materialen, maar bovenal de kennis die hen meesterlijke ambachtsmannen maakten, beter dan waar in Europa. Hoewel weinig mensen deze tijd zich nog kunnen herinneren, zul je om je heen hier nog tekenen van zien. Zo ook van schoenenmerk Goliath, die in 1925 als kleine winkel begon met het maken en verkopen van sportschoenen, maar binnen tien jaar uitgroeide tot één van de grootste Nederlandse makers van sportschoenen.

Dat cijfer, tien jaar, is een bijzonder getal. Zo was het tien jaar geleden, in 2006, dat Goliath nieuw leven ingeblazen werd en met dezelfde passie, aandacht en kennis voor details weer schoenen begon te maken. Om preciezer te zijn: sneakers.

Schermafbeelding 2016-07-09 om 19.06.18

Één van de klassiekers die ze terug uit het archief gehaald hebben is bijvoorbeeld de Gully: comfortabel licht canvas (er bestaat ook een leren variant) ondersteund door vulcanized zolen, die door het proces zowel flexibel als stevig zijn. Ook is er de Slipfielder, een sportiever en uitgebreidere versie van de Gully waarvan zowel een low tops canvas versie is en een mid tops suede sneaker die duidelijk te herkennen is aan de extra toecap.

Daarnaast zien we in de 10 jarige anniversary collectie de gelimiteerde Dutch Army sneaker. Ze zijn gemaakt van de beste kwaliteit leer en pronken trots een hele toffe zool, een design dat ode eert aan de originele sneakers die in de jaren 70 gedragen werd door het Nederlandse leger. Wat ons betreft een must-have, vooral de beige of de zwart-witte, die naast ongelofelijk mooi ook perfect aan de voet zitten.
www.goliathsportswear.com

Schermafbeelding 2016-07-09 om 19.06.37Schermafbeelding 2016-07-09 om 19.06.27


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>