G-Star RAW en Pharrell Williams openen flagship-store aan Fifth Avenue

by Lars Tibben / posted on 03/06/2016

Pharrell Williams opende de nieuwe flagship-store van G-star Raw aan Fifth Avenue in New York. Deze winkel markeert Williams’ eerste store-opening sinds hij in februari mede-eigenaar werd van het denim merk.

Om de opening van de winkel aan Fifth Avenue en de groeiende aanwezigheid van G-Star in New York te vieren, heeft Williams – samen met professionele BMX-coureurs zoals Nigel Sylvester, Austin Horse en Anthony DeRosa – een fietstocht gemaakt van Williamsburg naar Fifth Avenue, waarbij onderweg alle andere G-Star-winkels werden bezocht. De viering komt twee maanden nadat Pharrell een select gezelschap van vrienden en internationale pers heeft rondgeleid in het hoofdkantoor van het merk in Amsterdam.

Na de fietstocht door de stad met BMX crew Brooklyn Machine Works, gaf Williams het startsein voor een knallend openingsfeest in de Fifth Avenue flagship-store. Ook alle andere lokale G-Star winkels feestte mee, met DJ Joey Bada$$ en DJ Kirk Knight die optraden in SoHo, Clark Kent in Williamsburg en Eva Shaw op Fifth Avenue. Andere aanwezige beroemdheden en vrienden van het merk waren onder andere: Lionbabe, Garance Doré en BMX pro Nigel Sylvester.

“We waren op zoek naar de leukste en meest milieuvriendelijke manier voor Pharrell om onze winkels in New York te bezoeken”, aldus Thecla Schaeffer, CMO bij G-Star RAW, over de rit van die dag. “We beseften dat een fietstochten niet alleen efficiënt is, maar dat we onderweg ook nog eens plezier konden maken.”

De nieuwe winkel aan Fifth Avenue heeft een ‘open raam’-concept om de producten in de winkel extra in de schijnwerpers te zetten en zorgt er voor dat het interieur van straat zichtbaar is. De mezzanine toont de denimvoorraad en daarnaast worden de verschillende jeansmodellen tentoongesteld op floating 3D-legs – op die manier worden de denims in hun meest pure en rauwe vorm gepresenteerd.

Tijdens de feestelijke opening van de flagship-store konden bezoekers ter plekke hun denim kledingstuk customizen met limited edition patches en buttons.

De nieuwe G-Star RAW flagship-store, een van de grootste winkels in de VS, die zich op de hoek van East 41st Street en 475 Fifth Avenue bevindt, tegenover de openbare bibliotheek van New York, beslaat ruim 250 vierkante meter en toont de denimexpertise van het toonaangevende merk.

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Ny

Store opening 5th Av Nyliams

 


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>