G-star Raw Denim evolutie

by Lars Tibben / posted on 01/12/2015

Deze winter toont G-Star RAW opnieuw haar denimexpertise. Met kledingstukken geïnspireerd op klassieke werkkleding plus splinternieuwe denim ontwerpen laat de collectie duidelijk zien dat je nooit genoeg denim kunt hebben.

De 5620 Elwood Slim Fit is een eerbetoon aan het meest iconische silhouet van het merk en de essentie van ‘3D Denim’. Deze ontwerptechniek stamt uit 1996 en betekende een doorbraak in de denimsector – de broek wordt namelijk rond het been gemodelleerd en niet uit een plat vlak gesneden. Deze nieuwe slim-fit is voorzien van de oorspronkelijke, biker-geïnspireerde details en is vervaardigd uit malt-coated denim met tech-stretch, voor dat extra beetje ‘attitude’.

De klassieke 5-pocket Lumber is een ware belichaming van moderne werkkleding. Deze broek, gesneden uit hoogwaardig Red Listing selvedge denim, is achter voorzien van een traditionele stelband om de pasvorm verder te vervolmaken. Ook nieuw dit seizoen is de US Lumber Dungaree. Hoewel deze loose-fit is gesneden uit selvedge denim geweven op antieke Amerikaanse weefgetouwen, getuigt dit ontwerp uiteindelijk vooral van de innovatiecultuur van het merk.

Schermafbeelding 2015-12-01 om 18.41.22

De 5620 Elwood Boyfriend is een variatie op het oorspronkelijke 3D Denim-ontwerp en vakkundig gesneden uit middelzwaar denim in een relaxte maar toch slanke pasvorm. In tegenstelling tot traditionele patroontekeningen, waarbij het kledingstuk als plat object wordt benaderd, maakt 3D Denim gebruik van technieken om de jeans rond het lichaam van de drager te modelleren. De Arc 3D Overall, de volgende stap in de evolutie van het klassieke broekpak, geeft op weer een andere verrassende manier invulling aan het driedimensionale thema van dit seizoen.

De sterke dameslijn laat onder andere de terugkeer van een nieuwe en verbeterde boot-cut zien. De flarejeans heeft dit seizoen verschillende technische vormverbeteringen ondergaan– variërend van een zorgvuldige naadpositionering tot slim geplaatste achterzak. In combinatie met een heldere afwerking is dit model in meerdere pasvormen beschikbaar, zoals de 3301 High Rise Skinny en de 3301 Low Rise, waardoor ook jouw ideale jeans ertussen zit.

Schermafbeelding 2015-12-01 om 18.41.10


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>