G-STAR PRESENTEERT: De Staq-jeans

by Lars Tibben / posted on 19/05/2016

Dit jaar introduceert G-Star RAW de Staq-jeans voor mannen, onderdeel van de nieuwe generatie 3D-denim innovaties. Het model is ontwikkelt onder toeziend oog van creatief ontwerper Aitor Throup, en heeft door een skeletvormig tapeconcept een bijzondere 3D-vorm gekregen. “We willen dat de jeans leven ademt, zodat deze zelfs op een hanger er uit ziet alsof hij al is gedragen” zegt Throup over het idee achter de Staq.

gstar-staq-pant-04

Langs beide naden van de pijp loopt aan de binnenzijde een stuk tape, deze wordt steeds met bepaalde tussenruimte vastgestikt aan de binnenkant van de jeans. Door deze innovatieve methode ontstaat het ‘stapeleffect’, waar de Staq zijn naam aan dankt. In het ontwerp komen de klassieke vormgeving van de chino en traditionele jeanselementen samen.

BASIC G-STAR TEE, D02027-8002-001, 3301 Deconstructed  3D Slim JKT

BASIC G-STAR TEE, D02027-8002-001, 3301 Deconstructed 3D Slim JKT

2016 is ook het jaar dat G-Star het 20-jarig jubileum viert van de originele 3D-jeans, de G-Star Elwood. De Staq-jeans is vanaf vandaag online en in de winkel verkrijgbaar.


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>