Frans merk BRISTON brengt sport chique horloges met veel oog voor detail

by Lars Tibben / posted on 25/03/2014

le66-article-Briston

Na 15 jaar in de ‘high end horlogerie’ te hebben gewerkt bij o.a. Cartier, Baume & Mercier en Zenith, vond de Fransoos Brice Jaunet het tijd om zijn droom te verwezenlijken en lanceerde hij in 2013 het horlogemerk BRISTON. De sport chique horloges zijn een revelatie op horlogegebied en zijn in Frankrijk direct door retailers als Colette, Merci Merci en Printemps opgenomen. Nu worden de horloges ook in Nederland geïntroduceerd.

Het idee van de eerste Clubmaster collectie komt voort uit de ervaring van Jaunet met high end horloges, zijn studentenleven in Oxford en passie voor sport. De gedurfde vierkante kasten van de horloges zijn geïnspireerd op de jaren twintig van de vorige eeuw. Het materiaal van de kast is edelstaal en acetaat, een rijk, natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal. De Clubmasters komen uit in een HMS en Chronograaf uitvoering. De horloges beschikken over datum aanduiding en zijn tot 100 meter waterdicht.

Selected stores
BRISTON wordt verkocht bij toonaangevende retailers. In Nederland zijn de horloges verkrijgbaar bij FOUR by Azzurro in Amsterdam, Stoer in Oosterbeek en Wildenberg Ynformal in Eindhoven. Online is BRISTON alleen verkrijgbaar bij de webshop www.10-35.com. Prijzen variëren van 135€ – 275€.


Tags: , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>