‘Een periode van nieuwe rijkdom’ Fotografie van Mike Brodie.

by Lars Tibben / posted on 25/08/2014

Schermafbeelding 2014-08-25 om 09.00.39

Brodie, een verveelde 18-jarige jongen uit Pensacola (Florida, USA) die deeltijd in een supermarkt werkte, stapte in 2003 per ongeluk in de verkeerde trein. In plaats van naar een vriend in Mobile te gaan, belande hij een paar honderd mijl verderop in Jacksonville.

Deze reis zette aan tot een omslag in Brodie’s leven; hij begon aan een fotografisch avontuur, met één door een vriend gegeven Polaroid SX -70 camera. Over een afstand van 50.000 mijl, zonder ooit een ticket te kopen, documenteerde hij zwervers, landlopers en andere medereizigers die hij onderweg ontmoette. De Polaroid Kidd was geboren.

Brodie stapte later over op een oude 1980 35mm camera, waarmee hij duizenden foto’s schoot van zijn nieuw aangenomen rondtrekkende familie. De beelden die het opleverde zijn rauw maar toch mooi, intiem en puur, en met het gevaar en de vreugde van de (spoor)weg overal voelbaar. Om in contact te blijven met degenen waarmee hij reisde en ervaringen deelde, heeft Brodie de beelden op internet geupload, waardoor hij de bijnaam ‘de Polaroid Kidd’ kreeg.

Het is zijn oeuvre dat oprichter en Creative Director van Neuw Denim, Pär Lundqvist, inspiratie opleverde voor een serie premium denim en canvas washings met natuurlijk versleten effecten. Met deze foto’s in gedachte zijn voor de wintercollectie van 2014 stoffen gebruikt die zijn aangetast door roest, verf, vuil en stof.

Neuw Denim is verkrijgbaar bij Spoiled


Tags: , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>