Dick Moby

by Lars Tibben / posted on 27/03/2014

Ben_BW_ronde_bril.23f4ee6

Plastic is great. Maar wel op je neus, volgens Tim en Robbert. Ze ergeren zich al jaren aan de hoeveelheid plastic die in de zee ronddobbert. Time for some action, dachten de Amsterdammers. Ze introduceren daarom een nieuw stijlvol zonnebrillenmerk genaamd Dick Moby en dragen hiermee – samen met alle kopers – een steentje bij om de zeeën schoner te maken. Van de omzet zet Dick Moby namelijk 10% in om samen met de Surfrider Foundation een betere toekomst voor plastic te creëren. Via de gestarte crowdfundingcampagne op Indiegogo willen de jongens hun droom werkelijkheid laten worden.

“Plastic is een fantastisch materiaal; als we het gaan zien als de waardevolle grondstof die het is, gaan we er hopelijk ook bewuster mee om. Dat is de boodschap die we met Dick Moby willen uitdragen en hier zetten we ons dan ook voor in”, aldus Tim. Het niche zonnebrillenmerk doet niet alleen wonderen voor je karmapoints, maar zeker ook voor je stijl. De lijn is geïnspireerd op klassieke retro modellen en bestaat uit vier unisex designs in diverse kleuren en bijzondere motieven. Van een rond jaren negentig model in tortoise tot een fifities look in matgeel; er valt genoeg te kiezen. De brillen worden gemaakt van een innovatief nieuw soort eco-plastic en hebben Zeiss certified lenzen, alles in een zware kwaliteit.

Sophie_Sundowner_BW.1321d45

Als eerste een Dick Moby via Indiegogo
Tim en Robbert hebben beiden een achtergrond in design en ondernemerschap en hebben hun verworven skills ingezet om dit ‘zonnebrillenmerk met een visie’ op te zetten. Er is echter een klein obstakel; de financiële resources om de lijn ook daadwerkelijk uit de brengen, zijn niet toereikend. Daarom loopt momenteel een crowdfundingcampagne, waarbij je als een van de allereersten je Dick Moby zonnebril kunt bestellen en daarmee tegelijkertijd de wereld een beetje beter kunt maken. Je kunt je favoriete bril tot en met 20 april kopen via Indiegogo. Mochten er uiteindelijk toch niet genoeg brillen zijn verkocht, krijg je je geld weer netjes teruggestort op je rekening. Nieuwsgierig naar het ontwikkelingsproces en hoe de jongens hun targets willen gaan halen? Volg hen via hun Facebookpagina of kijk voor meer informatie op www.dick-moby.com.

Transparent_rond.18a2f30 Turtoise_verticaal.1becd9f Tobacco_mat.2fdc930


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>