DENHAM X Atelier Reservé

by Lars Tibben / posted on 02/03/2018

Denham kondigt aan: House Guest Artist “Atelier Reservé”

Jason Denham nodigde de eigenaars van Atelier Reservé – visual artist Alljan Moehamad en designer Deyrinio Fraenk – persoonlijk uit om een limited edition collectie voor mannen en vrouwen te ontwerpen. Vanaf begin maart 2018 wereldwijd beschikbaar bij de geselecteerde DENHAM winkels en online via denhamthejeanmaker.com

De DENHAM X Atelier Reservé collectie omvat een mannen- en vrouwenjeans, een jas en een kimono met tijger- en skull embroideries en artwork. Moehamad and Fraenk streven ernaar om te werken met vintage stukken en stoffen en deze te integreren in nieuwe stukken om ze een nieuw leven te geven.

“Deze collectie combineert DENHAM’s signature design DNA met Atelier Reservé’s ongelofelijke visual artwork en embroideries,” zegt Jason Denham, Founder en Chief Creative Officer van DENHAM the Jeanmaker.

“Dit project is het perfecte voorbeeld van een samenwerking die creativiteit bij elkaar brengt,” zegt Moehamed. “We hebben authentieke ontwerpen gebruikt, speciale materialen en beschadigde washes om een unieke collectie te creëren.”

 

DENHAM introduceerde het “House Guest Artist” programma in 2010, een manier om samen te werken met opkomende creatives en hen een platform te geven. Toevallig was Moehammed – ook bekend onder de artiestennaam Skulljan – de eerste House Guest Artist in het programma. Hij creërde 10 special edition skull paintings die werden geïntegreerd in DENHAM’s schaarlogo en het motief werd geprint op tees, sjaals en binnenjassen.

 “De ontwerpen zijn een echte fusion van onze twee identiteiten, met een east-meets-west-aesthetic.”

De launch van de DENHAM X Atelier Reservé collectie maakt deel uit van DENHAM’s tienjarige verjaardag in 2018. Doorheen het jaar, viert het merk dit d.m.v. maandelijkse events, wedstrijden, samenwerkingen en projecten.

 


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>