DENHAM The Jeanmaker lanceert exclusieve footwear collectie

by Lars Tibben / posted on 07/03/2017

DENHAM the Jeanmaker lanceert met trots DENHAM’s exclusieve footwear collectie. De handgemaakte schoenen van premium kwaliteit zijn vervaardigd in Portugal. De collectie, bevat verschillende modellen voor mannen, vrouwen en een uniseks style: de Runner Moccasin. De schoenen zijn vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar in de DENHAM winkels en online via denhamthejeanmaker.com

De Runner Moccasin, het belangrijkste model in de collectie, is verkrijgbaar in twee varianten: een Runner Mocc Slip-on en een lace-up Runner Mocc met een verwisselbare bovenkant. Het ontwerp is geïnspireerd op de klassieke ‘wrap-around’ moccasin, die rond 1800 werd gedragen door de Native Americans. De verwisselbare leren bovenkant van de Runner Mocc Mid, is overgenomen van de Canadian Aboriginals; zij gebruikten dit om de afkomst van hun stammen te markeren.

Voor de mannen zijn er twee verschillende biker boot modellen en een chuck boot in zwart en cognac. Deze mannen-modellen zijn handgemaakt door Portugese ambachtslieden en voor de afwerking is gebruik gemaakt van de Goodyear en Norwegian welt techniek. De dames footwear collectie bestaat daarnaast uit vier zwart leren laarsjes in verschillende hak- en enkel hoogtes.

De DENHAM footwear collectie is gemaakt van 100% plantaardig gelooid paardenleer in zwart en cognac en chroom-vrij wit runderleer en heeft een lichtgewicht runner zool. Elke schoen is daarnaast afgewerkt met het DENHAM’s kenmerkende schaar in reliëf.

‘At DENHAM we’re all fans of footwear, and combining jeans and sneakers is how we create unique looks,’ aldus Jason Denham, Chief Creative Officer van DENHAM.

Om jeans en sneakers nog beter te combineren ontwerpt DENHAM jeans met aangepaste broeklengtes zodat de schoen nog beter tot zijn recht komt. Waaronder de Penny (een sneaker flare-fit voor vrouwen) en de CROP ( een shorter-cut jean voor mannen)

De DENHAM footwear collectie is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar in de DENHAM retail stores en online via denhamthejeanmaker.com


Tags: ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>