Denham presenteert: The Hvanna Recut Parka

by Lars Tibben / posted on 16/10/2017

Unieke parka’s

De jassen werden vervaardigd uit Nederlandse militaire tenten uit WOII.

Denham gaf de tenten een nieuwe bestemming – van de originele ripstop stof tot de naden en toggles – door parka’s te creëren, werkend rondom de naden, ramen, deuren en flappen . Elke parka heeft een uniek kleur, afhankelijk van de tent z’n blootstelling aan zonlicht en andere gebruiksporen. Ze werden in een beperkte oplage geproduceerd.

Het silhouette

Het silhouette werd geïnspireerd door de M-1951, een militaire visgraat parka, oorspronkelijk ontworpen door het Amerikaanse leger met een olijfgekleurde shell en gemaakt van windresistent katoen satijn. Het heeft voorzakken, mouwzakken en een voering met kap. Later werd het op zo’n manier herontworpen dat het goedkoper en masse kon worden geproduceerd.

Drie-in-één design

De parka beschikt over een uitneembare voering voor extra warmte op koude dagen. Het is dus een drie-in-één stuk: te dragen met of zonder de voering, of enkel de voering. Het beschikt ook over een afneembare kap, gemaakt van vintage parachute camouflage materiaal.

Het materiaal

De ripstop stof van de tenten werd met een speciale techniek geproduceerd waarbij het nylon doorweven werd met dikke draden. Dit uniek ruitpatroon maakt de stof niet alleen sterker, maar ook duurzamer en scheurbestendig. Een felbegeerde kwaliteit voor militaire tenten die de tand des tijds zouden doorstaan.

De Hvanna Recut Parka is op woensdag, 18 oktober 2017 verkrijgbaar.

Zie hier de exclusieve eerste beelden.

www.denhamthejeanmaker.com


Tags: , , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>