De werelden van Raw Denim en Street Fighter™ 2 versmelten

by Ruann & Talitha / posted on 27/11/2017

Naked & Famous Denim en Japanse videogame developer Capcom werken samen aan een capsule collectie van jeans met als thema de arcade klassieker Street Fighter 2.

 

 

“We zijn denim- én game nerds,” zegt eigenaar en designer van Naked & Famous Denim, Brandon Svarc. “De nauwe samenwerking met Capcom is een nostalgische droomtrip die uitkomt voor ons team.”

Voor deze samenwerking werden voor de jeans de karakters Ryu en Guile gebruikt. De Japanse selvedge denim stoffen, werden zodanig ontworpen om het karakter vorm te geven waarop ze werden gebaseerd.

“De nauwe samenwerking met Capcom is een nostalgische droomtrip die uitkomt voor ons team.”

 

De jeans worden gemaakt in Canada van denim dat werd geweven met ouderwetse weefmachines in de Okayama, Japan. De naden werden zwart geverfd via een speciaal rope dying proces. Tijdens dit proces absorberen enkel de buitenste lagen van het katoen de verf, waardoor de kern wit blijft. Bij het langer dragen van de jeans, vervaagt de jeans langzaam tot er prachtige, unieke fade ontstaat.

HADOOOOKEN!

bronnen: Naked & Famous Denim

Tags:Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>