De beste plekken in New York

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 29/08/2016

New York is mijn thuisbasis. Sure, ik ben er niet geboren, en nee, ik heb er nooit gewoond. Toch is het zonder twijfel de enige plek waar ik mij thuis voel. Nu onze editor in chief aan het einde van de maand naar New York gaat, leek het me een goed idee om hem wat tips te geven. Meelezen mag!


Beste Lars,

Wees voorbereid op de week van je leven. New York kent ongelofelijk veel geheimen, mooie plekken, fotogenieke locaties en waarschijnlijk de directste mensen die je ooit zult tegenkomen. “Directer dan Nederlanders,” hoor ik je zeggen. Ja Lars, directer dan Nederlanders. Om het een beetje een hapbare brief te maken – en om in jouw editor-in-chief taal te spreken – heb ik besloten om je een paar tips te geven in de vorm van een top 5 lijstje.

Screen Shot 2016-08-29 at 20.12.33

1. Lafayette  |  380 Lafayette Street  |  7:30AM–11PM

Laten we beginnen bij LaFayette, een Instagram-worthy ingericht restaurant dat tegelijkertijd zich voordoet als bakkerij. Het ligt in de buurt van straten als Broadway, Bleecker St, Bowery en dus ook van alle bekende winkels die in deze straten liggen, wat het een perfecte plek maakt om na het shoppen neer te ploffen en jezelf te verwennen.

Het is een Franse keuken; iets waar niemand vies van is. Vooral de forel is aan te raden, maar jou kennende ga je toch liever voor vlees. Vandaar dat er ook altijd een goede keuze te vinden is in de Brisket Burger au Poivre. Simpel, maar verre van smaakloos.

 

DSC09778

2. Liquor Store  |  235 W Broadway  |  11AM–8PM

Iedereen weet dat je geen alcohol drinkt: we don’t judge. Maar breng toch eens een bezoekje aan J. Crew’s Liquor Store, die aan West Broadway ligt en naast een mooi assortiment aan jeans en New Balance sneakers ook een heel tof interieur heeft. De naam komt van de originele functie van het pand, zo was het vroeger een stamkroeg die uiteindelijk failliet gegaan is en overgenomen is door het New Yorkse merk. Lekker hipster, maar toch authentiek!

 

Screen Shot 2016-08-29 at 20.28.21

3. Williamsburg  |  Brooklyn  |  24/7

Een beetje valsspelen: als ik alles in Williamsburg in de lijst zou zetten, kreeg je een top 10 – en daarmee een veel te lang artikel. Zoek je charisma, hipster-overload en een schitterend uitzicht van New York: Williamsburg is jouw plek. Ze hebben er leuke semi-vintage winkels als Hickoree’s, stoere concept restaurantjes als Diner en als bonus indrukwekkende graffiti murals die in contrast staan met de klassieke architectuur van bijvoorbeeld de Williamsburg Bank.

Het is een beetje de Kreuzberg en NDSM werf van New York. Ofja, eigenlijk was Williamsburg eerst. Ach, zoals Donald Trump zou zeggen: laat die feiten maar, daar geeft niemand iets om.

 

image

4. Pod 39 Rooftop Bar  |  145 E 39th Street  |  Seizoenstijden

Je gaat eigenlijk in een mooie periode naar New York. Weet je nog dat we samen in Lissabon naar Park gingen? Je weet wel, die bar bovenop het dak van een parkeergarage: het Pod 39 hotel heeft een geweldige rooftopbar die een mooi uitzicht geeft en een mean Manhatten schenkt.

Overigens is het Pod 39 hotel ook geen vervelende plek om te overnachten: zachte prijzen, moderne kamers. GRATIS wifi – ja, dat heb je in New York wel.

 

highline7

5. High Line Park  |  23rd Street & Chelsea  |  24/7

Heb ik iets met verlaten spoorwegen? Guilty. Maar deze mag je niet missen. De oude West Side Line is namelijk namelijk vanaf 2009 weer heropend als een gerenoveerd park waar je van een strookje natuur kan genieten in de drukke stad. Een beetje onwennig, maar eigenlijk ook weer heel New Yorks: zet een strook natuur in de grote stad, en je hebt een hit.

Het is een must-see, als niet een must-experience: wederom de leukste graffiti, indrukwekkende views en iets dat veel plekken in New York niet bieden, namelijk romantiek. Je kan zelfs lekker lui op een bankje zitten of op een bedje liggen, whatever you want!

 

BONUS. The Black Tap  |  529 Broome Street  |  11AM–12AM

Oke, verrassing, een bonus tip. De Black Tap is een fenomeen in New York. Bekijk even de video, dan snap je waarom mensen 5 uur in de rij staan voor een milkshake. JA, dat hoorde je goed: een milkshake die het waard is om 5 uur voor in de rij te staan.

Merkwaardiger is zelfs dat mensen er niet alleen 5 uur op willen wachten, maar dat ze er ook nog eens dagelijks 500 verkopen. Je zou maar lactose allergie hebben!


Voor de meelezers: lees hier hoe je nu voor minder dan 70 euro naar New York kan vliegen.


Tags: ,

Yoeri Khyrian Jonker

Ik wilde op mijn 7e pottenbakker worden. Helaas bleek dat een beetje te ambitieus, dus heb ik gesettled voor een leven als journalist en fotograaf. Loser die ik ben...

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>