Danny Vera is Esquire’s Best Geklede Man ’14

by Lars Tibben / posted on 20/11/2014

Onder toeziend oog van vele prominenten uit de wereld van de mode en lifestyle nam Danny Vera de eretitel in ontvangst uit handen van Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg. Daarbij ontving de stijlvolle singer-songwriter een Seamaster Aqua Terra Master Co-axial horloge van Omega. Ook mag Vera drie maanden lang rijden in een Range Rover Evoque. Tot slot won hij een System Profes- sional pakket van SP MEN om zijn kenmerkende kuif in toom te houden.

De verkiezing werd georganiseerd door het mannenlife- styleblad Esquire, dat voor de zeventiende keer de Best Geklede Man van het Jaar koos. Bijna 20.000 bezoekers van de website Esquire.nl bracht- en hun stem uit op de zes finalisten. Tot de laatste dag maakten ook de muzikanten Jett Rebel en Dave von Raven kans op de overwinning.

Danny Vera (37, echte naam Danny Polfliet) speelde zijn americana jarenlang in de luwte, totdat hij door Johan Derksen (Esquire’s Slechtst Geklede Man 2005) werd uitgenodigd om te komen spelen in het tv-programma

Voetbal International. Daarna groeide de faam van de singer-songwriter snel, mede geholpen door zijn steevast onberispelijke stijl en karakteristieke vetkuif.
Volgend jaar viert Esquire zijn 25-jarig jubileum, zowel in print als fysiek als digitaal. Daarmee is Esquire het oudste en meest gerenommeerde mannenstijlmedium van Nederland. De Best Geklede Man-prijs werd in 1998 door Esquire in het leven geroepen. De eerste winnaar was Pim Fortuyn. Hij werd opgevolgd door vele prominenten, onder wie Humberto Tan, Abraham Moszkowicz, Jules Deelder, Benjamin Herman, Felix Maginn en Sunnery James. De Oeuvre Award ging naar onder anderen Frans Molenaar, Harry Mulisch en Lapo Elkann.
De band Handsome Poets nam dit jaar de award voor Best Geklede Band in ontvangst.

In de volgende editie van Esquire, die verschijnt op 16 december, staat een uitgebreid fotoverslag van deze avond. Zie ook esquire.nl voor foto’s van de avond.


Tags: , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>