Collab Lavenham X Blackhorse Lane Ateliers

by Lars Tibben / posted on 17/07/2017

Lavenham en Blackhorse Lane Ateliers bundelen de krachten voor herfst 2017. De samenwerking resulteert in een tijdloze collectie en is een sterk staaltje van ongeëvenaard vakmanschap met de focus op duurzaamheid.

Aldus Nicky Santomauro, directeur bij Lavenham: “Ik bezocht Blackhorse Lane in Walthamstow in september vorig jaar en was bijzonder onder de indruk van het vakmanschap waarmee elke jeans wordt vervaardigd. Met deze soort toegewijdheid wordt ook elke Lavenham jas in onze fabriek gemaakt. Zowel ikzelf als Han wilden iets speciaal creëren dat beide merken etaleert. Het is dan ook logisch om elkaars sterke punten in te zetten. Lavenham vervaardigde dan ook de jassen en Blackhorse Lane de jeans.”

De collectie voor zowel mannen als vrouwen bestaat uit quilted denim jassen en jeans.

De 14oz gold selvedge denim is van 100% katoen in de kleur Kanto Blue. Doordat het een slubby textuur heeft, vervaagt het heel natuurlijk. De 14oz Gold selvedge denim werd gevoerd door Lavenham’s state-of-the-art quilting machines.

 

Lavenham vervaardigt sinds 1969 outerwear in Suffolk, Engeland. Onmiskenbaar Brits en topkwaliteit steeds hoog in het vaandel dragend.

Blackhorse Lane Ateliers, een jong bedrijf gevestigd in London, maakt raw en selvedge denim en gaat bewust om met de ecologische voetafdruk. Ze kiezen steevast voor ecologisch verantwoorde opties, zonder dat het ten koste gaat van het esthetische.

Vanaf augustus 2017 verkrijgbaar op de Lavenham website www.lavenhamjackets.com


Tags: , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>