Citytrip New York

by Lars Tibben / posted on 07/02/2017

New York kan overweldigend zijn. Met deze tips loop je niet verloren, maar beleef je de tijd van je leven in New York! In het vorige artikel kon je lezen over onze stop-over in Reykjavik, na 24 uur Reykjavik gingen wij richting Boston met WOW air. Na een overnachting in Boston vlogen wij vroeg in de ochtend door naar New York. Inmiddels vliegt WOW air wel naar New York met een tussenstop in Reykjavik.

New York CityPASS Vanaf JFK airport namen wij een taxi naar het kantoor van NYC GO om een New York CityPASS op te halen. De New York CityPASS is echt een must-have als je voor de eerste keer naar New York gaat. Voor € 108 koop je deze pass en krijg je toegang tot zes topattracties en bespaar je tot € 73 op de standaardprijzen. De New York CityPASS is eenvoudig te gebruiken en negen dagen geldig vanaf de datum van het eerste gebruik.

Verblijf
De eerste vier dagen verbleven wij in het Arlo Hudson Square hotel. Dit hotel ligt in de buurt van de wijken SoHo, Tribeca en West Village en er zijn vele leuke restaurants en winkels. Elke kamer van het Arlo Hudson Square is ongeveer 14 m² groot en voorzien van een koelkast, een flatscreen-tv, een bureau en gratis WiFi. Sommige kamers hebben een terras met uitzicht op de stad. De bar op het dak, Good Story, biedt een panoramisch uitzicht over de stad.

Boek een kamer in dit hotel via deze link.

Thank you for being you ❤️ Love you #bestmom #bestwife #onlyyoucanhandleme #forevertogether #newyork #citizenm #bye2016 #nooneelsecomesclose

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben | Spoiled (@larstibben) op

Citizen M hotel Onze laatste nacht in New York kozen wij voor het Citizen M hotel op Times Square. Dit is hypermodern hotel en ligt in het hart van Manhattan, op slechts 1 minuut lopen van Times Square en op 5 minuten lopen van Central Park. Rockefeller Center en het Empire State Building liggen op 15 minuten lopen. Ondanks de vele futuristische elementen is dit hotel als een oase van rust in de New Yorkse hectiek. De lobby wordt hier dan ook niet ‘lobby’ genoemd, maar ‘living room’.  Boek een kamer in dit hotel via deze link.

Guaced and loaded.

Een foto die is geplaatst door Chipotle (@chipotlemexicangrill) op

#Fridays call for tacos. Nuff said. #ottostacos

Een foto die is geplaatst door Otto’s Tacos (@ottostacos) op

Food
Food trends ontstaan vaak eerst in New York, voordat ze naar Europa komen. In New York is Mexicaans eten mega populair. Bijna op elke hoek van de straat is er een Mexicaans restaurant te vinden. Zie hierboven een aantal restaurants die je echt moet proberen als je in New York bent.

Shops
New York is de beste stad ter wereld om te shoppen. Maar New York is groot, dus waar moet je nu precies zijn? De leukste wijk om te winkelen in Manhattan is Soho. In de straten Mercer, Broome, Wooster en Greene zitten vele concept stores van internationale merken. Naast Soho is Meatpacking District een hele fijne buurt om rond te dwalen.

Wil jij binnenkort ook naar New York? Boek dan een vlucht via WOW air.


Tags: ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebook



Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>