Cheap Monday Pop-Up Store | Gone in 600 Seconds

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 10/10/2014

Hoewel de zon in volle glorie aanwezig was, voelde het onaangenaam koud aan. Normaal zou het rustiger zijn op het Museumplein, vooral op een vrijdagochtend in oktober, maar vandaag verzamelde zich om 9:35 toch een heel ensemble. Sommigen stonden te wachten met een glimlach op hun gezicht, anderen stonden vol zenuwen om zich heen te kijken. Maar waarom?

Om 10 uur precies zou jeansmerk Cheap Monday een pop-up store openen in 10 verschillende steden over de wereld, zo ook in Amsterdam. Het Zweedse merk bestaat namelijk al 10 jaar, een prestatie die zeker gevierd mag worden. En dat deden ze: binnen een span van 10 minuten zou het merk 1.000 jeans gratis weggeven op elke locatie. Het was dan ook 10 minuten voordat de klok 10 uur zou luiden dat twee bakfietsen aan kwamen rijden, ieder gevuld met 10 dozen. Als bijen naar de honing liep iedereen op de karren af, sommigen zelfs rennend, en wachtte iedereen ongeduldig terwijl het Cheap Monday X-Team de dozen langzaam uitpakte.

Toen het eenmaal 10 uur was begonnen de mensen van het X-Team dan ook met het uitdelen van de jeans. Chaos, drukte, maar vooral een hoop mensen die heel erg blij waren met hun nieuwe Cheap Monday jeans. En toevallig, net toen de volle 10 minuten voorbij waren, was de laatste spijkerbroek uitgedeeld en begon het X-Team weer met inpakken.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


Tags: , , , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Ik wilde op mijn 7e pottenbakker worden. Helaas bleek dat een beetje te ambitieus, dus heb ik gesettled voor een leven als journalist en fotograaf. Loser die ik ben...

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>