CHASIN’ lanceert unieke samenwerking

by Lars Tibben / posted on 17/06/2016

CHASIN’ lanceert tijdens de prestigieuze modebeurs Pitti Uomo in Florence een unieke samenwerking: Royal Attitude. Het Nederlandse jeansmerk heeft in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Marine een lijn ontwikkeld, waarbij gerecyclede uniformen zijn gebruikt voor de creatie van een jeanscollectie. James Veenhoff, initiator van House of Denim Amsterdam, stond naast CHASIN’ aan de basis van het project. Naast de exclusieve jeans zijn er een aantal tops ontworpen, geïnspireerd op de marine. Het resultaat is een collectie die doordrenkt is van ́attitude ́. Een ́Royal Attitude ́!

CHASIN’ is voortdurend op zoek naar nieuwe inspiratie. Tijdens deze zoektocht kwam het merk in aanraking met het toppunt van vorm en functie: de Koninklijke Nederlandse Marine. De Marine is de belichaming van de CHASIN’ pay-off ‘We Never Stop’. Training en doorzettingsvermogen zijn essentieel, gecombineerd met de juiste ‘attitude’. Vanuit die inspiratie heeft het merk, officiële Marine uniformen geanalyseerd en ontwikkeld tot een eigentijdse denimstof. De reizen die deze items hebben gemaakt in hun vorige leven zitten opgesloten in alle vezels. Dit levert een rijk verhaal op, dat perfect aansluit bij de ‘Let’s go Anywhere’ mindset van CHASIN’. Deze inspiratie is getransformeerd tot een jeanscollectie. Royal Attitude zal vanaf voorjaar ’17 ieder seizoen deel uitmaken van de CHASIN’ collectie.

COLLECTIE
Met de oude marine uniformen creëerde CHASIN’ twee unieke jeans, in een 11,5oz kwaliteit. De eerste is een iconische EGO jeans – de 5-pocket stretch jeans van CHASIN’, een moderne uitvoering van de klassieke 5-pocket denim. De tweede jeans is een meer eigentijdse fit, een chino. Voor deze jeans creëerde het merk een unieke wassing geïnspireerd op de oceaan. Naast jeans, is er een denim jack ontwikkeld met dezelfde unieke wassing en details als de chino fit.
Daarnaast heeft CHASIN’ een aantal tops ontwikkeld voorzien van typische Marine details. De collectie bestaat uit een sweater, T-shirts en een overhemd. Zwart is
een key kleur, afgewisseld met diep donkerblauw en wit. CHASIN’ heeft de klassieke Marine elementen voorzien van hun eigen vibe, zoals rijke artworks en productietechnieken.


Tags: ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>