Benzak Denim Developers

by Lars Tibben / posted on 31/07/2014

1801299_10153852973480707_1566438301_o

In 2008 studeerde Lennaert Nijgh van het Amsterdam Fashion Institute met een heel duidelijk doel voor ogen: het opzetten van een denim merk waarbij kwaliteit en functionaliteit als belangrijkste factoren gelden, zonder daarvoor concessies te hoeven doen. Dit was het begin van Benzak Denim Developers. Inmiddels 6 jaar verder staat BDD op het punt de 2e productie run uit te brengen. De huidige collectie zal in september dit jaar verrijkt worden met 2 nieuwe modellen. BDD werkt namelijk niet met seizoenscollecties, maar met een constant aanbod van hoogwaardig, in Japan geproduceerde jeans en andere indigo gerelateerde en leren producten. De jeans van BDD kunnen beschouwd worden als pure products & functional design. Details die geen functie hebben worden achterwege gelaten, zodat de focus op kwaliteit behouden kan blijven, en wassingen doet hij niet aan. Een paar jeans hoor je dry te beginnen, om deze zelf in te breken en hiermee uit eindelijk een uniek en persoonlijk product creëren’, aldus Lennaert.

Print

BDD heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, waarbij authentieke technieken die vaak meer arbeidsintensief zijn dan massaal geproduceerde jeans gecombineerd worden met een stukje innovatie. Dit laatste zien we voornamelijk in de hidden 6th pocket. Het idee achter deze 6e zak komt vanuit het gegeven dat de jeans van oorsprong een werkbroek is, en alles dus ontworpen is met een functie voor ogen. Jeans hadden ooit 4 zakken, maar doordat de gebruiker (toen mijnwerkers, goudzoekers en houthakkers) meer opbergruimte nodig had, is hier een 5e zak bijgekomen (vandaar de term 5-pocket jeans). Lang bleef dit zo, en zo gebruikte de goudzoeker de coin pocket voor goudklompjes of de cowboy voor tabak. Lennaert ziet ons eigenlijk een beetje als the modern day cowboy. Maar deze nieuwe cowboy draagt veel meer spullen met zich mee: telefoon, portemonnee, sleutels, aansteker, kauwgum, enz. De jeans is altijd mee geëvolueerd met zijn gebruiker en doet dat nu ook door een 6e, maar verborgen zakje toe te voegen. De 5-pocket wordt 6-pocket, en hij noemt dit dan ook wel the evolution of a classic.

Brandbook

Klik op de afbeelding:
IMG_7836

Lennaert over zijn huidige crowd funding project
Om de integriteit van het merk te bewaken en onafhankelijk te blijven door vooral zo min mogelijk met banken en investeerders te maken te hoeven hebben, kan ik de producten blijven maken op de manier zoals ik het nu doe: geen concessies doen. Hierdoor heb ik wel de hulp nodig op andere manieren. Een daarvan is crowdfunding. Ik bied op dit moment mensen de mogelijkheid alle BDD producten (incl 2 nieuwe styles) te pre-orderen met een korting van 20% op retailprijs + free shipping als beloning. Levering zal in september geschieden. Het crowdfunding project kun je hier bekijken >> https://www.kickstarter.com/projects/877993250/benzak-denim-developers-jeans-for-the-modern-day-c


Tags: , , , , ,

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>