Kings of Indigo Spring/Summer 2018

by Lars Tibben / posted on 22/02/2018

Kings of Indigo SS18.

Steeds meer mensen kopen bewuster als tegenreactie op de kleding die je met een muisklik aan je voordeur krijgt geleverd. Ze zijn selectief, kiezen voor kwalitatieve items die langer meegaan en zijn kritisch betreft de duurzaamheid van een product. Dit is een goede evolutie voor een merk als Kings of indigo wiens core business een kwalitatieve en duurzame productie is. Een aantal highlights in de SS18 collectie:

Vintage geïnspireerde denim.

De voorbije seizoenen evolueerde het denimsilhouet van skin tight jeans naar meer relaxte, losse fits.

Dit seizoen gaat Kings of Indigo nog verder, namelijk de introductie van een selectie vintage geïnspireerde denims met een moderne twist. Karakteriserend is de oldschool twist in zowel materiaal als cut. Alle stukken zijn vervaardigd uit klassieke non-stretch denim stof wat het mogelijk maakt om creatiever te zijn bij het ontwikkelen van mooie vintage geïnspireerde washes. Ook de denim cut wordt sterker in non stretch, omdat het niet de lijnen van het lichaam volgt zoals stretch denim doet. Het toont de vorm van de cut zelf.

Veel vintage geïnspireerde denims zijn high rise en wide leg, verwijzend naar kledij uit de jaren 50. Sommige zijn meer seventies geïnspireerd en daarbij zie je de opvallende flair vanaf de knie naar beneden toe.

Safari.

Safari is al lang een iconisch thema in de fashion en Kings of Indigo heeft dit omarmd voor 1 van de klassiekers in de collectie. Ondanks het feit dat de exacte herkomst van het klassieke safari pak onzeker is, werd het heel populair in de Britse elite rangen in Afrika in de 19e en 20e eeuw. Ontworpen voor het jagen, waren comfort en veel zakruimte essentieel, en dat is het nog steeds.

Kings of Indigo koestert de historische waarde en heeft het klassieke pak heruitgevonden, in dat iconisch beige waarvan we allen houden.

Dry denim.

Na een lange periode van denim met hard washes wordt dry denim opnieuw populair. Dit is de puurste versie van denim en is daarom van vele denimheads een favoriet. Het houdt in dat de denim nog nooit werd gewassen, wat betekent dat het een van de meest duurzame opties is betreft jeans. Aangezien het ook niet werd gewassen en behandeld, is dry denim een leeg canvas waarbij je jouw persoonlijke afdruk nalaat door het te dragen.

Kings of Indigo is een grote fan van dry denim en heeft deze vanaf de start in de collectie. Dit seizoen introduceert ze een speciale verzameling van dry selvedge stukken, zoals een selvedge fisherman broek en een denim waar de selvede rand zichtbaar is van top to bottom. Om de puurste van de denim in de kijker te zetten, heeft het Kings of Indigo design team een extra inspanning geleverd om nieuw leven te blazen in de klassieker.

Memorial suit.

Soms zijn kledingstukken meer dan iets wat je enkel draagt: het wordt een reflectie van iemands persoonlijkheid. De klassieke deck boat jas, gedragen door zeilers en soldaten in WOII, is zo’n item dat mannen gebruikten om op te tekenen, schrijven en persoonlijk notities achter te laten. Een souvenir van een belangrijke periode in iemands leven die na jaren terug naar huis keerde.

Het Kings of Indigo team maakt een eerbetoon aan deze unieke jas, door de ‘memorial jacket’ te introduceren. Een speciaal stuk, handgemaakt in het hoofdkantoor van Amsterdam, notities van het hele team dragend.

Wabash print.

Kings of Indigo introduceert een reeks van geprinte Wabash items in de SS18 collectie, een klassieker dat het merk zijn interesse wekte. Wabash is een iconische stof met lijnen die lijken op strepen, maar in realiteit een series van geprinte punten zijn. Wabash werd ondanks zijn formele uitzicht gebruikt bij de werkkledij van Amerikaanse spoorwegenarbeiders in de 19e eeuw. Er zijn 2 manieren waarop de puntjes worden toevoegd op de basis stof:

1) het patroon wordt geprint als een blokprint op de stof die daarna geverfd wordt.

2) de stof wordt eerst geverfd en daarna wordt het puntpatroon in de stof gebleachd.

Orginele Wabash stof is gegeerd omwille van de verzamelwaarde.

Over Kings of Indigo

Kings of Indigo is een duurzaam jeansmerk uit Nederland. Als eerste op Europa’s ranking betreft duurzame productie, hun core business, zetten ze ook in op innovatie.

Kings of Indigo wordt beïnvloed door de Amerikaanse jeans erfenis en wordt geïnspireerd door het Japanse oog voor detail bij het ontwikkelen van een kwalitatief product.

De Kings of Indigo collectie omvat een selectie van denims, tops en accessoires. Elk stuk wordt bewust gemaakt; het merk gebruikt duurzame technieken indien mogelijk en heeft een band met de Fair Wear Foundation die eerlijke werkomstandigheden garandeert voor iedereen die betrokken is in het productieproces.

 

 

 


Tags:

Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven.

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>