De 75e verjaardag van de IWC Portugieser

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 24/02/2015

Oud worden is nooit fijn. Je hebt minder energie, beweegt minder soepel en bij het eerste stootje breekt er al een heup. Toch zijn wij blij dat de IWC Portugieser dit jaar zijn 75 jarige jubileum viert, want sommige dingen worden gewoon beter met tijd. En dat vraagt voor een speciale gelimiteerde versie van de klassieke Portugieser horloge. Hoe gelimiteerd? 25 in de platinum variant, en 75 in de roodgoude versie.

Het mooie aan de perpetual calender -zoals dat zo mooi heet in #timepiece termen- is dat het horloge zowel de dag als de maand laat zien, en deze heel makkelijk aan te passen is. Niet dat dit nodig is: het horloge is zo precies dat het tot het jaar 2100 niet aangepast hoeft te worden.

Natuurlijk kunnen we deze amper betalen. Een horloge als deze kost in de platinum editie een schokkende €66,800, en de goedkope roodgoude versie kost maar €52,700. Het is dus blijkbaar waar wat ze zeggen: time is money!

Denim Daily IWC Portuguese Perceptial 75th Anniversary 4


Tags:

Yoeri Khyrian Jonker

Ik wilde op mijn 7e pottenbakker worden. Helaas bleek dat een beetje te ambitieus, dus heb ik gesettled voor een leven als journalist en fotograaf. Loser die ik ben...

twitterfacebookLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>